Rybka a la italiano a šľahačkové zemiaky :-) fotorecept

stava - fotkastava, 18. decembra 2011
Rybka a la italiano a šľahačkové zemiaky :-) (fotorecept)
Foto: stava

Dvakrát do týždňa robím doma rybku a teraz som si vymyslela recept podľa toho, čo som mala v chladničke. Nezvyknem robiť vyprážanú rybu a Zobraziť celý popisDvakrát do týždňa robím doma rybku a teraz som si vymyslela recept podľa toho, čo som mala v chladničke. Nezvyknem robiť vyprážanú rybu a tak musím vymýšľať stále niečo nové. No a mám rada hlavne jednoduché, chutné a rýchle recepty...najlepsšie všetko z jedného pekáča.... :-) tak vyskúšajte

2
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
6 ks
1 ks
Zemiaky v šľahačke:
5 ks
1,5 dcl
  nasekana




Postup

  1. 1

    Takže si pripravíme všetky suroviny...rybku rozmrazíme....

    Rybka a la italiano a šľahačkové zemiaky :-) (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ja som si najprv narezala zemiaky, osolila a dala variť v malom množstve vody, len tak aby boli zakryté. Zemiaky varíme asi 10 minút do polomäkka.

    Rybka a la italiano a šľahačkové zemiaky :-) (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cherry rajčiny si nakrájame na kolieska, mozzarelu na plátky a rybku na plátky. Rybu troška posypeme vegetou.

    Rybka a la italiano a šľahačkové zemiaky :-) (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zapekaciu mysu nemastíme ani nič s ňou nerobíme, lebo rajčiny a ryba pustí šťavu. Postupne ukladáme jednotlivé vrstvy ako na obrázku. Ja som začala rajčinami, ale je to vlastne jedno. Ja som nezaplnila celú formu, tak som tam šupla ešte surové osolené zemiaky, aby mi to všetko dobre držalo pokope. Ešte to posypeme bazalkou.

    Rybka a la italiano a šľahačkové zemiaky :-) (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Formu zakryjeme alobalom a dáme do vyhratej rúry piecť tak na 200 stupňov na takú pol hodinku...to budú aj tie zemiaky hotové (ktoré sú tam navyše, keby niekomu nechutili tie so šľahačkou)

    Rybka a la italiano a šľahačkové zemiaky :-) (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kým sme pripravili rybku, tak sa nám aj zemiaky troška uvarili a tak k ním pridáme šľahačkovú smotanu.

    Rybka a la italiano a šľahačkové zemiaky :-) (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    No a varíme do zhustnutia asi tak dalších 15 minút....priebežne miešame. Toto nie sú gratinované zemiaky, lebo tie sa robia v rúre, ale ja som chcela varene, tak som vymyslela toto....aj som to videla v telke, ale len chvíľočku a zaujalo ma to. Teraz som to skúsila prvý krát. Ani neviem ako to ten kuchár robil, lebo som videla len detail do hrnca - zemiaky a šľahačka....tak som vyskúšala :-)

    Rybka a la italiano a šľahačkové zemiaky :-) (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po pol hodinke vyberieme z rúry rybku a možeme podávať :-) Dobrú chuť :-)

    Rybka a la italiano a šľahačkové zemiaky :-) (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

jamarlen
dvakrát do týždňa rybka, skvelé!!!! - príď variť aj ku nám... ak vyzerá takto, nebudeš nás musieť veľmi núkať----
bibia1
tak aj tento receptík je fajný - ukladám


stava
rybka musi byt minimalne dvakrat v upravenom tepelnom stave a raz do tyzdna robim nejaku natierku....ja si rada pochutnam aj na treske v majoneze, ci na zavinacoch... :-)
veronika353
Tu rybu dělám podobně,akorát ji ještě posypu posekanými olivami, recept máš krásně zpracovaný i nafotografovaný :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia