Rybie variácie

Autor receptu: sjuz

Ľahké a chutné predjedlo, ktoré som pripravila na štedrú večeru.

20 minút
príprava

Postup

  1. Zemiaky dáme variť v šupke na paru. Cibuľu očistíme, nakrájame na pásiky a dáme do nálevu. Nálev si pripravíme z vody, octu, cukru, soli a korenia. Nálev má byť sladko-kyslý, podľa vašej chuti. Nálev s cibuľou dáme do hrnca, a necháme zohrievať. Keď vidíme, že začína vrieť, odstavíme a dáme von vychladnúť.
  2. Medzitým si očistíme avokádo, a dužinu vymiešame do hladka s citrónovou šťavou, soľou a korením.
  3. Na tanier uložíme plátok lososa, plátok pstruha, prelejeme mierne cibuľovým nálevom, vedľa poukladáme plátky zemiakov, ktoré môžeme poliať nálevom, a cez ozdobný nástavec vytlačíme kôpku avokádového krému. Dozdobíme podľa fantázie citrónom a petržlenovou vňaťkou.