Rybie variácie
Autor receptu: sjuz
Ľahké a chutné predjedlo, ktoré som pripravila na štedrú večeru.
Postup
- Zemiaky dáme variť v šupke na paru.
Cibuľu očistíme, nakrájame na pásiky a dáme do nálevu.
Nálev si pripravíme z vody, octu, cukru, soli a korenia. Nálev má byť sladko-kyslý, podľa vašej chuti.
Nálev s cibuľou dáme do hrnca, a necháme zohrievať. Keď vidíme, že začína vrieť, odstavíme a dáme von vychladnúť.
- Medzitým si očistíme avokádo, a dužinu vymiešame do hladka s citrónovou šťavou, soľou a korením.
- Na tanier uložíme plátok lososa, plátok pstruha, prelejeme mierne cibuľovým nálevom, vedľa poukladáme plátky zemiakov, ktoré môžeme poliať nálevom, a cez ozdobný nástavec vytlačíme kôpku avokádového krému.
Dozdobíme podľa fantázie citrónom a petržlenovou vňaťkou.