Rybie krokety (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Takto upravená ryba chutí aj tým ktorí rybu nemajú radi .... no a samozrejme najradšej ju majú deti :-)

40 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pripravíme si suroviny, zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť.
  2. Filet z kapra vložíme do osolenej vriacej vody a krátko, asi 4-5 minút povaríme. Necháme vychladnúť, kožu stiahneme a mäso vidličkou rozoberieme, prípadné kosti vyhodíme.
  3. Mäso a rybu rozmixujeme, pridáme postrúhané, uvarené zemiaky...
  4. pridáme vajíčka, korenie a soľ a dobre zamiešame. Ak je hmota príliš riedka pridáme zemiak, alebo strúhanku.
  5. Tvarujeme krokety a obaľujeme v trojobale.
  6. Môžeme vytvarovať aj rybky. Kladieme na plech, na pomastený pečiaci papier a dáme piecť na 200°C asi 30 minút. Krokety môžeme tiež vysmažiť klasicky na panvici v oleji alebo vo friťáku.
  7. Pripravíme si dresing. Cesnakový: kyslá smotana, cesnak, biele mleté korenie.
  8. Dresing s horčicou: 2PL olivového oleja, 1PL dijonskej horčice dobre metličkou vymiešať
  9. pridať 4-5 PL kyslej smotany, biele mleté korenie a posekanú pažítku.
  10. Krokety počas pečenia obracáme a pokvapkáme ešte olejom. Rybky otočíme, potrieme vajíčkom, ktoré nám ostalo z obaľovania a posypeme sézamovými semienkami.
  11. upečené rybičky chutia hlavne deťom :-)
  12. podávame s pečenými zemiakmi a dresingom
  13. no a po nedeľnom obede padne vhod marhuľový koláč veď sezóna marhúľ práve začala :-)