Rybie krokety (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Takto upravená ryba chutí aj tým ktorí rybu nemajú radi .... no a samozrejme najradšej ju majú deti :-)
40 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny, zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť.
- Filet z kapra vložíme do osolenej vriacej vody a krátko, asi 4-5 minút povaríme. Necháme vychladnúť, kožu stiahneme a mäso vidličkou rozoberieme, prípadné kosti vyhodíme.
- Mäso a rybu rozmixujeme, pridáme postrúhané, uvarené zemiaky...
- pridáme vajíčka, korenie a soľ a dobre zamiešame. Ak je hmota príliš riedka pridáme zemiak, alebo strúhanku.
- Tvarujeme krokety a obaľujeme v trojobale.
- Môžeme vytvarovať aj rybky. Kladieme na plech, na pomastený pečiaci papier a dáme piecť na 200°C asi 30 minút. Krokety môžeme tiež vysmažiť klasicky na panvici v oleji alebo vo friťáku.
- Pripravíme si dresing. Cesnakový: kyslá smotana, cesnak, biele mleté korenie.
- Dresing s horčicou: 2PL olivového oleja, 1PL dijonskej horčice dobre metličkou vymiešať
- pridať 4-5 PL kyslej smotany, biele mleté korenie a posekanú pažítku.
- Krokety počas pečenia obracáme a pokvapkáme ešte olejom. Rybky otočíme, potrieme vajíčkom, ktoré nám ostalo z obaľovania a posypeme sézamovými semienkami.
- upečené rybičky chutia hlavne deťom :-)
- podávame s pečenými zemiakmi a dresingom
- no a po nedeľnom obede padne vhod marhuľový koláč veď sezóna marhúľ práve začala :-)