Rybie filety obaľované v kokose

Autor receptu: mi3angel3

Objavila som tento recept na jednom zahraničnom blogu (The healthy foodie). Je to skvelý, rýchly recept na rybku, ktorý je trochu netradičný a exotický, no chutí výborne.

4
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zmiešajte spolu 1/3 šálky múky, kokosovú múčku, rascu, kari korenie, soľ a korenie na jednom tanieri. (Ja som namiesto kari korenia použila namixované thajské korenie.)
  2. Na druhý tanier si pripravte vajce, ktoré trochu rozšľaháme (Ja som použila iba bielko koré som vyšľahala ale potrebovala som tak 3 vajcia). Na tretí tanier dáme zbytok múky.
  3. Urobíme klasický trojobal – múka, vajce a kokosový mix.
  4. Zohrejte olivový olej a maslo a upražíme filety na panvici z oboch strán asi 2-3 minúty (každú stranu). (Ja som použila ako alternatívu rúru a na plechu som ich upiekla asi za 15 minút.) Obal je pekne chrumkavý a rybka je vo vnútri pekne mäkká a jemná.
  5. Podávajte s ryžou a ovocím (napríklad broskyne).