Rybie filé
Rybacie filé na cesnaku (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Ryba a cesnak nie sú v našej kuchyni častou kombináciou. Ale stojí za to ju vyskúšať.
3 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Filé potrieme prelisovaným cesnakom, posypeme rascou a osolíme.
- Nakoniec máličko posypeme múkou.
- Olej na panvici rozpálime a prudko z oboch strán opražíme.
- Podlejeme lyžicou vody a zakryté dusíme 10 minút. Ak treba, podlejeme ešte trošička vodou počas dusenia, závisí to od filé, koľko obsahuje vody. Šťavy má byť primeranie, na poliatie, nemá v nej filé plávať.
- Potom pridáme maslo a necháme ho rozpustiť a prehriať.
- Filé podávame so zemiakmi, šťavou a zeleninou.