Rybie filé

Rybacie filé na cesnaku (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Ryba a cesnak nie sú v našej kuchyni častou kombináciou. Ale stojí za to ju vyskúšať.

3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Filé potrieme prelisovaným cesnakom, posypeme rascou a osolíme.
  2. Nakoniec máličko posypeme múkou.
  3. Olej na panvici rozpálime a prudko z oboch strán opražíme.
  4. Podlejeme lyžicou vody a zakryté dusíme 10 minút. Ak treba, podlejeme ešte trošička vodou počas dusenia, závisí to od filé, koľko obsahuje vody. Šťavy má byť primeranie, na poliatie, nemá v nej filé plávať.
  5. Potom pridáme maslo a necháme ho rozpustiť a prehriať.
  6. Filé podávame so zemiakmi, šťavou a zeleninou.