Rybacie fašírky (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

... jeden zo starých receptov .... z doby, keď som ešte bol rybárom

60 minút
príprava
15 - 20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. vykuchané a očistené ryby dáme povariť na 5 minut ,
  2. potom ju vyberieme a zbavíme ich vätších kostí - rebrové , chrtové a plutvové , to sú také ,,potvorské,, ihly čo ostavajú po odrezaní ritnej a hornej plutvy ... drobné kosti môžu ostať
  3. očistené rybacie mäso 2x pomelieme
  4. pokrájame si staršie rožky .... ja som pokrájal svoj domácí chlebík
  5. k pomletému rybaciemu mäsu pridáme mletý bôčik ( ja som mal mleté mäso ,tak som dal to - aj tak je vtom kupovanom vela tuku až 30% no a rožky či chleba navlhčené v mlieku alebo vode
  6. pridáme vajíčka a koreniny , majoránku , čierné mleté korenie
  7. osolíme
  8. pridáme cesnak a vymiešame
  9. správnú hustotu doladíme strúhankou
  10. formujeme fašírky , ktoré obalíme v strúhanke
  11. a vysmážame asi 15minut
  12. a máme hotovo
  13. DOBRÚ CHUŤ