Rybacie fašírky (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
... jeden zo starých receptov .... z doby, keď som ešte bol rybárom
60 minút príprava |
15 - 20 minút tepelná úprava |
Postup
- vykuchané a očistené ryby dáme povariť na 5 minut ,
- potom ju vyberieme a zbavíme ich vätších kostí - rebrové , chrtové a plutvové , to sú také ,,potvorské,, ihly čo ostavajú po odrezaní ritnej a hornej plutvy ... drobné kosti môžu ostať
- očistené rybacie mäso 2x pomelieme
- pokrájame si staršie rožky .... ja som pokrájal svoj domácí chlebík
- k pomletému rybaciemu mäsu pridáme mletý bôčik ( ja som mal mleté mäso ,tak som dal to - aj tak je vtom kupovanom vela tuku až 30% no a rožky či chleba navlhčené v mlieku alebo vode
- pridáme vajíčka a koreniny , majoránku , čierné mleté korenie
- osolíme
- pridáme cesnak a vymiešame
- správnú hustotu doladíme strúhankou
- formujeme fašírky , ktoré obalíme v strúhanke
- a vysmážame asi 15minut
- a máme hotovo
- DOBRÚ CHUŤ