Rybacia balotínka s chrenovou omáčkou fotorecept

František Pado a Michal Kurek
z Ponteo Activity Park**** v Bratislave-Rusovciach, 6. apríla 2018
Rybacia balotínka s chrenovou omáčkou (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

500 g
200 g (kyslá smotana)
200 ml
 (na ozdobu)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Plátky lososa rozkrojíme cez stred ako knihu, osolíme, posypeme štipkou čili a kôprom. Zrolujeme do rolky, ktorú zabalíme do potravinovej fólie a konce zaviažeme.

    Rybacia balotínka s chrenovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým postavíme na sporák hrniec s vodou, a keď je voda tesne pod bodom varu, vhodíme rolku do vody a hrniec odložíme zo sporáka. Creme fraiche zmiešame s chrenom. Ružičky karfiolu rozoberieme na maličké kúsky a marinujeme v octovom roztoku.

    Rybacia balotínka s chrenovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Asi po desiatich minútach rolku lososa vyberieme a schladíme v ľadovej vode, vybalíme z fólie a krájame na centimetrové kúsky. Kladieme na tanier, pridáme chrenový creme fraiche, dozdobíme bylinkami a karfiolom.

    Rybacia balotínka s chrenovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Najlepšie je do smotany použiť čerstvo nastrúhaný chren. Ak sa chcete vyhnúť prenikavej štipľavej aróme pri jeho strúhaní, môžete použiť mixér a nakrájaný koreň chrenu v ňom dôkladne rozmixovať. Použiť však môžete aj hotový nakladaný nastrúhaný chren, ktorý v obchodoch ponúkajú viacerí výrobcovia. Čerstvý je však o triedu lepší.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: