Foto: tinca
Hotových šalátov je v obchodoch a lahôdkach na výber neúrekom. Ale ten domáci je najlepší. Vyskúšajte môj rybací zo zavináčov, je výborný.
porcie
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Zavináče otvoríme a náplň /čalamádu/ dáme preč. Pokrájame ich na úhľadné stredne veľké kúsky. Mrkvu uvaríme a mrazený hrášok sparíme a rýchlo ochladíme,aby nestratil farbu. Môžeme použiť aj strerilizovaný, ja radšej používam mrazený. Nakrájame si šalotku nadrobno, uhorky na plátky a mrkvu na strúhadle,alebo pretlačíme cez koliesko, ako má kto radšej.
-
2
Rybu zmiešame so zeleninou okoreníme môžeme trošku osoliť, ja som nesolila,lebo zavináče sú dosť slané. Potom pridáme majonézu, pochúťkovú smotanu a dobre premiešame. Ak mate radi, môžete pridať aj trošku nasekaného kôpru /nemusí byť/ a pár kvapiek limetkovej šťavy. Šalát vychladíme. Rada navyše:kúpte si stredne veľké zavináče, sú chutnejšie.
- 3
A dobrota je na svete. Podávame s ľanovým chlebíkom, alebo s bagetkou. Dobrú chuť želám!
- 3
Robievala som ho z tých menších kyslých rybiek, myslím, že sa volali ruské sardinky a stáli dvadsaťkorún kilo (dnes neuveriteľné). Zavináče niekedy bývali dosť mastné, bolo ich cítiť rybím tukom, to nikto z našich nemal rád. A keď tak rozmýšľam, kedysi tento šalát býval v každých lahôdkach, dnes ho akosi nevidieť, alebo ho nevidím len ja, lebo majonézový šalát kupujem tak raz za dva roky.
varecha.pravda.sk/recepty/losos-v-majoneze-fotorecept/446...
keď si popridávala aj inú zeleninku.
*****
Naozaj výborný šalát a nedala som majolku, ale domáci jogurt a za PL tatarky.
varecha.pravda.sk/recepty/losos-v-majoneze-fotorecept/446...