Rybací kusový šalát fotorecept

tinca - fotkatinca, 29. marca 2014
Rybací kusový šalát (fotorecept)
Foto: tinca

Hotových šalátov je v obchodoch a lahôdkach na výber neúrekom. Ale ten domáci je najlepší. Vyskúšajte môj rybací zo zavináčov, je výborný.

2-3
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

3-4 ks
1 ks
2 ks
4 ks
1 hrsť (z konzervy)
100 g
1 PL
štipka
 (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Zavináče otvoríme a náplň /čalamádu/ dáme preč. Pokrájame ich na úhľadné stredne veľké kúsky. Mrkvu uvaríme a mrazený hrášok sparíme a rýchlo ochladíme,aby nestratil farbu. Môžeme použiť aj strerilizovaný, ja radšej používam mrazený. Nakrájame si šalotku nadrobno, uhorky na plátky a mrkvu na strúhadle,alebo pretlačíme cez koliesko, ako má kto radšej.

    Rybací kusový šalát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rybu zmiešame so zeleninou okoreníme môžeme trošku osoliť, ja som nesolila,lebo zavináče sú dosť slané. Potom pridáme majonézu, pochúťkovú smotanu a dobre premiešame. Ak mate radi, môžete pridať aj trošku nasekaného kôpru /nemusí byť/ a pár kvapiek limetkovej šťavy. Šalát vychladíme. Rada navyše:kúpte si stredne veľké zavináče, sú chutnejšie.

  3. 3

    A dobrota je na svete. Podávame s ľanovým chlebíkom, alebo s bagetkou. Dobrú chuť želám!

    Rybací kusový šalát (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

mariamka
priznam, ja mam radsej rybaci salat ako tresku, kde pekne citit tie kusky, a tento vas p. @tinca vyzera uzasne! koho by napadlo urobit ho zo zavinacov?! :)) parada,, a krasny servis, dakujem za recept, uz aj ide do kk *****
izabella929
@Tinca...sa mi priam slinky zbehli, ked som toto uvidela.)..milujeme tresku, ale robím ju iba z čerstvo nalovených rýb, ktoré dostávam od brata a je to veru málo...ale toto ma celkom dostalo a budúci týždeň už aj nabehnem na tento recept.-)) fantázia...
používateľ nemá avatar
mb
mb
vypada uzasne, dakujem za recept...
kukulienka71
chválim tento super šalát,@tinca ,dobe si ho vymyslela s tými kúskami zavináča! mám ho rada,a takto bude na stole častejšie,5*,KK
jozka2
Ked sa dobre pamatam,tak aj za sociku/teraz nemam prehlad/bol kuskovy rybaci salat robeny z kyslych ryb a nie z cerstvej tresky.Dobre je,ze si ho tu dala a narobila kazdemu chute,mam kysle ryby znacky ,,BISMARCK' kupene v polish deli,su chutovo ako nase kysle rybky,no fantasia,ak niekto chodi do Polska a najde pod touto znackou flasku s kyslymi rybkami vrele odporucam su fantasticke tzv.polske sledziky,tak si s nich urobim podla teba,verim,ze budu tak isto dobre ako tvoje.5*****
sovka62
Tak na toto som už celkom zabudla. Robievala som ho často kým boli deti doma, hlavne ak nebol čas vyvárať niečo zložité, prípadne keď sme sa nevedeli dohodnúť, čo by sme jedli, lebo: "......nééé, to všetko sme mali....".
Robievala som ho z tých menších kyslých rybiek, myslím, že sa volali ruské sardinky a stáli dvadsaťkorún kilo (dnes neuveriteľné). Zavináče niekedy bývali dosť mastné, bolo ich cítiť rybím tukom, to nikto z našich nemal rád. A keď tak rozmýšľam, kedysi tento šalát býval v každých lahôdkach, dnes ho akosi nevidieť, alebo ho nevidím len ja, lebo majonézový šalát kupujem tak raz za dva roky.
evusik
@tinca ja už mám všetko nachystané, že zajtra urobím tresku v majonéze a teraz pozerám tvoj recept a vyzerá úžasne, tiež mám rada takýto kusový rybací, normálne si mi narobila chute... tiež už moc v obchode takéto šaláty nekupujem a keď raz uhorský rok kúpim len som sklamaná, že som zbytočne vyhodila peniaze, lebo chuť nič moc... ale domáca treska v majonéze od @kimla je výborná a už to vidím, že tvoj recept bude u nás tiež stálica :-)
eviana
Milá @tinca , ja síce zavináče nemám rada, ale tento Tvoj šalátik by som veľmi rada ochutnala, vyzerá veľmi chutne :)
afataga
vyzera vyborne, ja som si ho kedysi kupovala, ale dnes sa uz neda jest, takze treba vyskusat tento, pre mna ten kopor naozaj nemusi byt :-)
tinca
všetkým ďakujem za pochvalu,vyskúšajte, stojí za to. @sovka maminka ho tiež robila z kyslých rybiek tzv.rusky.Tiež som naň zabudla, ale snažím sa šaláty si robiť doma,lebo tie obchodné sú vodina. Zavináče kupujem v predajni ryba a ešte ma nesklamali,v reťazcoch NIE! @evusik skús tresku z tilapie, ja túto rybu zbožňujem, treska sa nejako pokazila. Výborná je aj na masielku,len cena je trošku vyššia.:)
zdenka1009
Keď som bola mladá,tak rybací šalát som mala veľmi rada,asi mi chýbal nejaký rybací vitamín...teraz, keď niekedy kúpim v šaláte je samá cibuľa a ryby nikde...mám všetky suroviny doma na prípravu šalátu, ide sa na to... ráno budeme mať raňajky, @tinca ďakujem:-)
amelie
@tinca ,robím ho rovnako ako ty, pretože aj u nás je veľmi obľúbený, akurát, že doň vôbec nedávam majonézu, iba kyslú smotanu:-)
jozka2
myslim si,ze tvoj salat a treska od Kimlo prieci vsetky ostatne,ta treska od neho je hotova delikatesa,dostala som raz recept davno na SLOVAK DAY urcite viac ako 20 rokov,ale jeho je prepracovanejsi a tvoj urcite tiez,mas odomna znovu pochvalu,lebo bod uz nemozem dat.
alex37
tento nápad je výborný z tých zavináčov. Určite ho vyskúšam máme radi rybací šalát a domáca výroba sa mi pozdáva. :-)
lianka
Ja som tiež robievala zo zavináčov, kým boli ešte deti doma, ale ja som pokrájala aj čalamádu z nich, nevadilo nám to a domácu majonézu, zalizovali sa aj za ušami. Bola to taká rýchla verzia, ja som inú zeleninu nedávala. Keď sme sa poschádzali z práce, zo školy, každý bol hladný ako vlk. Jeden krájal zavináče, ja som robila majonézu a za štvrť hodiny bol šalát na stole. A keď z neho zostalo na druhý deň, bol ešte lepší. Tento tvoj je vylepšený a určite aj lepší
keď si popridávala aj inú zeleninku.
zdenka1009
Tak rybací šalátik včera večer urobený,dodržala som celý postup podľa teba tinca, musím povedať, že sa mi vydaril, manžel pri raňajkách ,volal na mňa, že je výborný...kto môže ryby, odporúčam...ďakujem :-)
používateľ nemá avatar
plk
plk
tinca, ja by som tam tu "calamadu" nechal. Nasekanu. A miesto cistej majonezy radsej "iba" tu smotanu. Budem vyskusat :-) takto zmodifikovane.
pivonka
Je v kk, už ho len urobiť, ale až keď sa vrátim z liečenia.
kukulienka71
degustácia prebehla počas dnešnej večere,je výborný tvoj šalát! ja som pridala ešte jablko na kocočky a samozrejme môj obľúbený kôpor:-)Ďakujem za inšpiráciu,@tinca :-)
svedka
Zajtra idem na to,uz mam vsetko pokupene.Len zavinace musim nahradit sladkokyslymi sledmi v naleve :/ Sama som zvedava.Tu nic podobnejsie zavinacom nenajdem. Krasny recept :)
tinca
@lianka to je už na tebe, ja tú čalamádu tam nechcem,lebo je veľmi kyslá,zmäknutá, som zástanca čerstvej zeleniny, detto @plk. Každý si môže upraviť,ale to už nie je môj šalát.@svedka kľudne aj slede,len aby boli sladkokyslé:)
svedka
@tinca tak uz je zjedeny,chvalim :) Ja som si teda pochutila,ale len ja ./ Asi je to o zvyku.Ked som dala druhym ochutnat,pytali sa,ci to ma tak cele chutit rybacinou :D Tak som povedala ,ze asi nie a ze teda nerozumiem,preco sa to vola rybaci salat :D To len taky zart.
evanaaa
Raz som aj ja robila taký domáci, kúpila spom rusle, malé rybky, bol úplne iný ako kupovaný, to je jasné. Pred pár dňami som dostala chuť na rybí, tak som si kúpila, ale je fakt, že tam ozaj nebolo nič, len cibuľa kožky z rýb, nikdy viac! Na Veľkú noc asi spravím pre hostí, ale ja trochu aj prisladím, lebo ešte stále mám na jazyku tú kyslú chuť kúpeného.
pusta
toto je šalátik presne podľa mojej chuti :-)
*****
evusik
@tinca včera som urobia a dnes sme mali na raňajky, môj muž povedal, že už kupovaný nechce, pretože tento je fakt vynikajúci :-) ďakujem za recept...


tinca
@evusik vďačne, aj ja si doma robím všetky šaláty, lebo tie kúpené sú brečka. no aj tebe sa poviedol, krásne foto:)
1x norco
ailuj82
Vďaka za super recept, práve ranajkujem :)
Naozaj výborný šalát a nedala som majolku, ale domáci jogurt a za PL tatarky.
hanak
@tinca , dakujem za skvely recept. Dnes som ho robil uz tretikrat a az dnes mi manzelka povedala, ze je to vynikajuce. Varime obidvaja, nezvykneme sa poldizavat nejakymi ochvalnymi odami, ale ked niekto z nas povie, ze je to skvele, alebo vynikajuce, vieme obidvaja, ze to bolo nieco UZASNE. A dnes tento Tvoj recept si od nas zasluzi nalepku UZASNY. Nakoniec, je to aj recept vhodny na toto obdobie. Dakujem Ti mila @tinca , za tento skvely recept.
tinca
@hanak veľmi pekne ti ďakujem, poteší to, ja si zajtra idem urobiť domácu tresku asi s úden. lososom. Veď je pôst. Ak stihnem,tak ju pridám. Domáci šalátik je domáci. Pekné sviatky želám celej rodinke:)
hanak
@tinca , som doslova šoknuty z takej "friškej" reakcie. Prosím, pridaj aj ten recept s lososom, veľmi sa teším! A prajem Ti tiež Tebe a celej rodinke krásne sviatky!
babinka
Si má inšpirovala a doma som skúsila urobiť ... Po skúsenosti s baltickymi sleďmi som ostala pri zavinacoch (najlepšie boli z Kauflandu), plnené boli cibuľou , pridala som konzervu hrasok s mrkvou (občas aj s kukuricou), majonézu a nič viac!! Mali sme ich počas môjho pobytu doma každý týžden. Aj manžel sa to naučil pripravovať . Ďakujem , bez teba by má to nenapadlo..
afataga
mozem potvrdit, je vyborny, hrce za usami :-), ja som dala aj polovicu cibule, co bola v zavinacoch a u nas bez kopru, vdaka za vyborny a rychly rcp. Naposledy som kupila v obchode asi 5 rokov nazad, isiel do kosa, nejaka odporna pachut tam bola, neda sa porovnat s tymto, smotanu som nedala, zabudla som kupit






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia