Rybací kusový šalát (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Hotových šalátov je v obchodoch a lahôdkach na výber neúrekom. Ale ten domáci je najlepší. Vyskúšajte môj rybací zo zavináčov, je výborný.

2-3
porcie
20 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Zavináče otvoríme a náplň /čalamádu/ dáme preč. Pokrájame ich na úhľadné stredne veľké kúsky. Mrkvu uvaríme a mrazený hrášok sparíme a rýchlo ochladíme,aby nestratil farbu. Môžeme použiť aj strerilizovaný, ja radšej používam mrazený. Nakrájame si šalotku nadrobno, uhorky na plátky a mrkvu na strúhadle,alebo pretlačíme cez koliesko, ako má kto radšej.
  2. Rybu zmiešame so zeleninou okoreníme môžeme trošku osoliť, ja som nesolila,lebo zavináče sú dosť slané. Potom pridáme majonézu, pochúťkovú smotanu a dobre premiešame. Ak mate radi, môžete pridať aj trošku nasekaného kôpru /nemusí byť/ a pár kvapiek limetkovej šťavy. Šalát vychladíme. Rada navyše:kúpte si stredne veľké zavináče, sú chutnejšie.
  3. A dobrota je na svete. Podávame s ľanovým chlebíkom, alebo s bagetkou. Dobrú chuť želám!