Pečená ryba

Ryba zapečená so zeleninou a kuskusom (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Spojenie rýb, ktoré sa u nás používajú oddávna, so surovinou relatívne novou - kuskusom, vytvorí nové, moderné a pritom chutné jedlo.

2
porcie
15 (+marinovanie) minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesnak prelisujeme, chilli papričku rozdrvíme a dobre premiešame s olejom, mletou paprikou a soľou. Filety ryby potrieme touto marinádou a necháme postáť cca 30 minút.
  2. Zeleninu nakrájame na malé kúsky a dáme do olejom vymazaného pekáčika. Premiešame so soľou.
  3. Na zeleninu položíme filety aj s marinádou a zakryjeme alobalom. Pečieme v rúre predohriatej na 180 °C asi 25-30 minút. Potom odkryjeme a ešte dopečieme asi 10 minút.
  4. Kým sa filety so zeleninou pečú, pripravíme kuskus. Nasypeme ho do misky, premiešame s 1 lyžicou oleja a zalejeme vriacou vodou. Zakryjeme a necháme postáť 5 minút. Potom vidličkou načechráme, opäť zakryjeme a necháme stáť.
  5. Upečené jedlo vyberieme z rúry a filety dáme hneď na taniere.
  6. Kuskus dáme k zelenine a premiešame. Pridáme ho k rybe a hneď podávame.