Ryba na grécky spôsob

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Filety nakrájame na menšie kúsky, osolíme a okoreníme ich. Na panvici rozpustíme maslo a ryby opečieme dozlatista. Do misy nastrúhame na „jablkovom“ strúhadle zeleninu. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na 2 – 3 PL oleja a pridáme postrúhanú zeleninu.
  2. Osolíme, pridáme vegetu, čierne korenie, bobkový list, nové korenie a prikryté dusíme na miernom ohni za občasného premiešania asi 20 minút, kým zelenina nezmäkne. Podlejeme maslovým výpekom z rýb a asi 50 ml vody, aby sa zelenina nepriškvarila.
  3. Nakoniec pridáme paradajkový pretlak a kečup a premiešame a asi 3 minúty prehrejeme. Na spodok misy uložíme trochu zo zeleninovej masy, na ňu uložíme opečené rybie filety, prikryjeme zvyšnou masou a podávame.