Ryba na grécky spôsob
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Filety nakrájame na menšie kúsky, osolíme a okoreníme ich. Na panvici rozpustíme maslo a ryby opečieme dozlatista. Do misy nastrúhame na „jablkovom“ strúhadle zeleninu. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na 2 – 3 PL oleja a pridáme postrúhanú zeleninu.
- Osolíme, pridáme vegetu, čierne korenie, bobkový list, nové korenie a prikryté dusíme na miernom ohni za občasného premiešania asi 20 minút, kým zelenina nezmäkne. Podlejeme maslovým výpekom z rýb a asi 50 ml vody, aby sa zelenina nepriškvarila.
- Nakoniec pridáme paradajkový pretlak a kečup a premiešame a asi 3 minúty prehrejeme. Na spodok misy uložíme trochu zo zeleninovej masy, na ňu uložíme opečené rybie filety, prikryjeme zvyšnou masou a podávame.
|