Mascarpone torta

Ružová dáma (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Torta s korpusom bez múky a s mascarpone-tvarohovým krémom.

30 minút
na 180-190 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Žĺtky vyšľahám s cukrom, prilejem po lyžiciach teplú vodu. Potom pridám malinový puding s práškom do pečiva a dobre vymiešam. Nakoniec primiešam vyšľahaný sneh z bielkov.
  2. Hotové cesto vylejem do okrúhlej tortovej formy s priemerom 22 cm, ktorú som vyložila papierom na pečenie, aj boky. Môžete použiť aj formu 24 cm. Vo vyhriatej rúre na 180-190 stupňov pečiem cca 30 minút. Kontrola špajľou. Čas pečenia závisí od veľkosti formy a vlastnosti vašej rúry.
  3. Vychladnutý upečený korpus rozkrojím na 2 časti približne rovnako hrubé... Prvú časť natieram domácim černicovým džemom a vložím do obruče. Piškóty namáčam v malinovom sirupe zmiešaným s rumom. Namočené piškóty poukladám na černicový džem.
  4. Z mascarpone, tvarohu, smotany a cukru vyšľahám krém, ktorý natriem na piškóty. Na krém položím druhý plát navlhčený zostatkom sirupu s rumom. Vrch natriem džemom a potriem ho trochou krému. Odložím do chladničky. Z krému si odložím máličko aj na natieranie bokov torty.
  5. Nakoniec tortu ozdobím podľa seba.