Ružičkový kel zapekaný s mrkvou

Autor receptu: frezia68

A je tu zasa jeseň a s ňou obľúbené....kel,kapusta,zemiaky,cvikla a gazdinky vymýšľajú chutné jedlá.Na trhu mali pekný ružičkový kel a bola večera.Len hlavnú fotku nemám,lebo stmieva sa skoro a svetlo s tieňom kazilo fotku.A na druhý deň nezostalo :-)

3
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Kúpime čerstvý ružičkový kel na trhu,očistíme.Ak je veľký rozpolíme,ak je menší,stačí nakrojiť do kríža.Uvaríme v slanej vode a scedíme.Mladú mrkvu som naparila a pridala k ku kelu.
  2. Medzitým som na masle upražila strúhanku a zmiešala so zeleninou.
  3. V smotane som rozhabarkovala vajíčka,posolila.Zapekaciu misku som vytrela maslom,vysypala strúhankou a pridala ružičkový kel s mrkvou.Zaliala smotanou s vajíčkami,posypala strúhaným syrom.Zapekala som asi 30 min. na 190°C ,pokiaľ vrch nebol zlatohnedý.
  4. Na obed je výborný so zemiakovou kašou,ale na večeru nám stačila ako príloha varená cvikla nakrájaná na kolieska v marináde.Ak niekto vyskúša,nech mu chutí :-)