« Naspäť na tento recept

Ružičkový kel zapekaný s mrkvou verzia na vytlačenie

A je tu zasa jeseň a s ňou obľúbené....kel,kapusta,zemiaky,cvikla a gazdinky vymýšľajú chutné jedlá.Na trhu mali pekný ružičkový kel a bola večera.Len hlavnú fotku nemám,lebo stmieva sa skoro a svetlo s tieňom kazilo fotku.A na druhý deň nezostalo :-)

Autor receptu: frezia68

Postup receptu

Kúpime čerstvý ružičkový kel na trhu,očistíme.Ak je veľký rozpolíme,ak je menší,stačí nakrojiť do kríža.Uvaríme v slanej vode a scedíme.Mladú mrkvu som naparila a pridala k ku kelu.
Ružičkový kel zapekaný s mrkvou - obrázok 1

Medzitým som na masle upražila strúhanku a zmiešala so zeleninou.

V smotane som rozhabarkovala vajíčka,posolila.Zapekaciu misku som vytrela maslom,vysypala strúhankou a pridala ružičkový kel s mrkvou.Zaliala smotanou s vajíčkami,posypala strúhaným syrom.Zapekala som asi 30 min. na 190°C ,pokiaľ vrch nebol zlatohnedý.

Na obed je výborný so zemiakovou kašou,ale na večeru nám stačila ako príloha varená cvikla nakrájaná na kolieska v marináde.Ak niekto vyskúša,nech mu chutí :-)

Suroviny




3
porcie
20
minút
príprava
30
minút
na 190 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist