Ružičkový kel zapekaný s mrkvou
Autor receptu: frezia68
A je tu zasa jeseň a s ňou obľúbené....kel,kapusta,zemiaky,cvikla a gazdinky vymýšľajú chutné jedlá.Na trhu mali pekný ružičkový kel a bola večera.Len hlavnú fotku nemám,lebo stmieva sa skoro a svetlo s tieňom kazilo fotku.A na druhý deň nezostalo :-)
3 porcie |
20 minút príprava |
30 minút na 190 °C |
Postup
- Kúpime čerstvý ružičkový kel na trhu,očistíme.Ak je veľký rozpolíme,ak je menší,stačí nakrojiť do kríža.Uvaríme v slanej vode a scedíme.Mladú mrkvu som naparila a pridala k ku kelu.
- Medzitým som na masle upražila strúhanku a zmiešala so zeleninou.
- V smotane som rozhabarkovala vajíčka,posolila.Zapekaciu misku som vytrela maslom,vysypala strúhankou a pridala ružičkový kel s mrkvou.Zaliala smotanou s vajíčkami,posypala strúhaným syrom.Zapekala som asi 30 min. na 190°C ,pokiaľ vrch nebol zlatohnedý.
- Na obed je výborný so zemiakovou kašou,ale na večeru nám stačila ako príloha varená cvikla nakrájaná na kolieska v marináde.Ak niekto vyskúša,nech mu chutí :-)