Ruské motanice

anonym - fotkaanonym, 5. júla 2014
Ruské motanice
Foto: anonym
45 minút
príprava
10 minút
na 220 °C

Suroviny

1 bal.
125 g
75 g (alebo Palmarin)
1 - 1,5 PL
80 g
1 bal.
 na špičku noža
1 ks
Na potretie - 1. variant:
1 ks
1 PL
Na potretie - 2. variant:
1 ks celé




Postup

  1. 1

    Múku, prášok do pečiva a kakao si preosieme do misy. Pridáme zmäknuté maslo, kryštálový cukor, vanilkový cukor a bielok. Spracujeme do cesta, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na 30 minút do chladničky.

  2. 2

    Lístkové cesto si rozvaľkáme na obdĺžnik. Cesto vytiahneme z chladničky a cez fóliu vyvaľkáme na dlhý obdĺžnik tak, aby mal rozmery ako horná polovica lístkového cesta. Cesto potom položíme na hornú polovicu lístkového cesta a druhou polovicou prikryjeme. Potom vyvaľkáme plát cca 32 cm na dĺžku, šírka zostane rovnaká. Plát nakrájame na pásiky široké cca 1,5 cm.

  3. 3

    Každý pásik zakrútime a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Zakrútené pásiky potom potrieme vajcom. Pečieme pri teplote 220 °C asi 10 minút. POZNÁMKA: Po jednom dni sú mäkšie.

Diskusia k receptu

elysa
veru ma to zaujalo, kakaové koláče sú vítané a tieto sa v pohode dajú aj na cestu zbaliť...
hubata
Vyzerajú dobre, ak ho má @tetrisss odskúšaný, tak nie je čo riešiť. Psst Psst ...... @Anonym v noci pečie takéto dobroty, vyrobí pekné foto a teraz asi spí.
Ukladám do KK, takéto tyčinky sú ako stvorené deťom do rúk, vďaka za recept @Anonym .
1x anonym
sedmoskaredka
Ja som si zrovna vcera kupila u pekara Olgabrezel, ze reku ochutnam co je to zac a dnes zistujem, ze slovenske varechacky to tu pecu uz dlho. Ste sikulky baby:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia