Foto: anonym
príprava
na 220 °C
Suroviny
1 bal. |
|
125 g |
|
75 g (alebo Palmarin) |
|
1 - 1,5 PL |
|
80 g |
|
1 bal. |
|
na špičku noža |
|
1 ks |
|
Na potretie - 1. variant: | |
1 ks |
|
1 PL |
|
Na potretie - 2. variant: | |
1 ks celé |
|
Postup
-
1
Múku, prášok do pečiva a kakao si preosieme do misy. Pridáme zmäknuté maslo, kryštálový cukor, vanilkový cukor a bielok. Spracujeme do cesta, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na 30 minút do chladničky.
- 2
Lístkové cesto si rozvaľkáme na obdĺžnik. Cesto vytiahneme z chladničky a cez fóliu vyvaľkáme na dlhý obdĺžnik tak, aby mal rozmery ako horná polovica lístkového cesta. Cesto potom položíme na hornú polovicu lístkového cesta a druhou polovicou prikryjeme. Potom vyvaľkáme plát cca 32 cm na dĺžku, šírka zostane rovnaká. Plát nakrájame na pásiky široké cca 1,5 cm.
- 3
Každý pásik zakrútime a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Zakrútené pásiky potom potrieme vajcom. Pečieme pri teplote 220 °C asi 10 minút. POZNÁMKA: Po jednom dni sú mäkšie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
je mozne do plnky dat aj struhane orechy, mne to takto chuti este viac, super .
Ukladám do KK, takéto tyčinky sú ako stvorené deťom do rúk, vďaka za recept @Anonym .