Ruské motanice

Autor receptu: anonym

45 minút
príprava
10 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku, prášok do pečiva a kakao si preosieme do misy. Pridáme zmäknuté maslo, kryštálový cukor, vanilkový cukor a bielok. Spracujeme do cesta, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na 30 minút do chladničky.
  2. Lístkové cesto si rozvaľkáme na obdĺžnik. Cesto vytiahneme z chladničky a cez fóliu vyvaľkáme na dlhý obdĺžnik tak, aby mal rozmery ako horná polovica lístkového cesta. Cesto potom položíme na hornú polovicu lístkového cesta a druhou polovicou prikryjeme. Potom vyvaľkáme plát cca 32 cm na dĺžku, šírka zostane rovnaká. Plát nakrájame na pásiky široké cca 1,5 cm.
  3. Každý pásik zakrútime a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Zakrútené pásiky potom potrieme vajcom. Pečieme pri teplote 220 °C asi 10 minút. POZNÁMKA: Po jednom dni sú mäkšie.