Rukolový šalát s krevetami

Autor receptu: bekestef

Jednoduchý, ale výborný univerzálny šalát. Univerzálny preto, lebo kto nemá rád krevety, môže si ich nahradiť niečím iným, napr. údeným lososom, opečeným slaninovým čipsom a podobne.

10 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do šalátovej misy si dáme premytú rukolu. Pridáme nakrájané cherry paradajky, trochu citrónovej šťavy, čierne korenie, soľ a olivový olej. Všetko jemne premiešame a prípadne dochutíme.
  2. Medzitým si pripravíme krevety a to krátkym (naozaj krátkym - cca 2 minúty) orestovaním na troche olivového oleja. Na rozohriaty olej dáme krevety, nadrobno nasekaný cesnak a na drobno nasekané chilli papričky. Počas restovania priebežne miešame aby sa nám krevety v zmesi cesnaku a chilli rovnomerne "obalili". Dochutíme soľou a trochou citrónovej šťavy.
  3. Rukolový šalát naservírujeme na tanier, na vrch nastrúhame hobliny parmezánu (prípadne jemne posypeme strúhaným parmezánom) a naukladáme krevety. Môžme ešte pokvapkať trochou olivového oleja.
  4. Ja osobne tento šalát obľubujem buď len tak bez prílohy, prípadne so zapečenou bagetkou s bylinkovým maslom. Krevety môžme použiť čerstvé (sivé) - doba prípravy je doba, kým získajú krásnu oranžovú farbu, alebo predvarené - kde je doba prípravy minimálna, nakoľko ide v podstate iba o ich ohriatie. Nadmerne dlhou prípravou by zgumovateli.