Roztrhané mäsko

Autor receptu: egreska

Taketo mäsko je velmi dobre, ked niekam cestujete , alebo na piknik,šupnut do žemle,trochu šalatika,kečup alebo majonezu a bašta je na svete.

Postup

  1. Možete použiť bravčové,hovädzie,jahňacie alebo kuracie mäso.Večer pred pečením si urobíme marinadu .Možete si urobit podla seba ,alebo vyskušat tuto s coca-colou.Umyte mäsko (cely kus) naložime do misy s marinadou a dame na noc do chladničky.Tej marinady by malo byt tak 2 dcl a viac aby sa mäsko v rure nevysušilo.Pečieme pomaly na 160-170 st take 3 hodinky alebo dlhšie (záleží na mäse) aby masko bolo mäkkučke. Ked je hotové,vyberieme ho na tanier a vydličkami roztrhame na vlaknité kusky.Počas pečenia davajte pozor ,aby vam všetka štava nevyvrela, lebo ju budeme potrebovat ,tak priebežne podlievajte podla potreby.Roztrhane masko vratime do pekača a premiešame so štavou. Nemalo by to byt suché,tak si to ustrážte.
  2. Príklady podávania roztrhaného mäska: