Foto: ancicka
Recept na tieto rožteky mám už dlhé roky.Ked som ho dostala od kamarátky,tak bol z pol kila múky.Na prvý raz ked som upiekla,tak sa Zobraziť celý popisRecept na tieto rožteky mám už dlhé roky.Ked som ho dostala od kamarátky,tak bol z pol kila múky.Na prvý raz ked som upiekla,tak sa mi ani z ních neušlo.Hned na druhý deň som ich robila znova a už z dupľovanej dávky.Takto ich robím stále.Je to jemné pečivo.
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Pripravím si suroviny.
-
2
Do múky zamiešam kypriaci prášok,droždie rozmrvím a popridávam ostatné suroviny.Postupne zamiešam do múky.
-
3
Potom vypracujem hladké cesto.
-
4
Hned po vypracovaní cesto vysypem na pomučenú dosku,rozdelím na 8 častí,urobím guľky a každú vývaľkam do kruhu.Každý rozkrájam na 8 trojuholníky a plním lekvárom.Postáčam a sformujem rožtek.Poukladáme na vymastený plech a potrieme rozšľahaným vajcom. Na plechu necháme stáť 1 hodinu a tak ich upečieme.
Diskusia k receptu