Rožteky Cuernitos (fotorecept)

Autor receptu: lubisthemple

Ďalší recept z časopisu o tradičnom mexickom pečení.

8
porcií
15 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Vysypeme múku na stôl a urobíme do nej jamku. Do stredu dáme polovicu cukru (40 g), maslo, soľ, 37,5 g margarínu, sušené mlieko a droždie. Trošku premiešame a pridáme vajcia. Zas premiešame. Pomaly pridávame vodu a miesime cesto.
  2. Keď je cesto vláčne a elastické, vmiesime doň druhú časť cukru a maslo. Výsledné cesto by sa nemalo lepiť. Necháme ho odpočívať asi hodinu pri izbovej teplote.
  3. Po hodine cesto vyvaľkáme na obdĺžnik a rovnomerne potrieme margarínom. Asi v jednej tretine preložíme cesto na jednej strane. Z druhom stranou urobíme to iste. Znova rozvaľkáme a postup opakujeme štyrikrát. Vložíme do chladničky na 8 - 24 hodín.
  4. Po vybratí z chladničky necháme cesto postáť niekoľko minút aby sa "ohrialo" a môžeme vytvárať cuernitos. Vyváľame ho na obdĺžnik 30x60 cm, asi 5 mm hrubý. Rozrežeme ho na 8 trojuholníkov.
  5. Vezmeme jeden trojuholník, natiahneme trochu všetky konce a zrolujeme. Konce rožteka spojíme.
  6. Rožteky necháme asi hodinu nakysnúť. Potrieme rozšľahaným vajíčkom. Keď vajíčko zaschne, potrieme ich ešte raz. Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme 15 minút.