Pečený bôčik

Rozpečený bôčik (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Nedeľný obed som pripravila podľa receptu TV Paprika. Je to rozpečený bôčik pripravený na čiernom pive. Autor ho podával so zeleninovým šalátom.

3
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Bravčový bôčik som umyla a osušila.
  2. Odkrojila som z neho 100 g plátky.
  3. Plátky som dala na predhriatu panvicu a nechala som vytopiť z bôčiku tuk.
  4. Keď bolo pod mäso dostatočné množstvo tuku, pridala som palmeň a plátky som opiekla z obnoch strán. Potom som ich osolila a korenila.
  5. Pridala som na malé kúsky nakrájanú cibuľu a chvíľku som ju orestovala na tuku. Plátky som podliala čiernym pivom, chvíľku som ich nechala na sporáku vstrebať pivo. Potom som panvicu dala do prehriatej rúry na 200 stupňov a nechala piecť 20 minút. Počas pečenia som ešte 2 x podliala pivom.
  6. Rozpečené plátky som nechala chvíľu odležať mimo rúry, svojím teplom sa dopiekli. Dĺžka pečenia samozrejme závisí od bôčika, ak je ošípaná staršia, môže sa piecť dlhšie.
  7. Kým som pripravovala v rúre mäso, pripravila som si zeleninový šalát z papriky, uhorky, cibule a paradajky. Pokvapkala som ho octom a posypala cukrom.
  8. Hotové jedlo som podávala s ryžou a so šalátom. Prajem vám dobrú chuť.