Pečený bôčik
Rozpečený bôčik (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Nedeľný obed som pripravila podľa receptu TV Paprika. Je to rozpečený bôčik pripravený na čiernom pive. Autor ho podával so zeleninovým šalátom.
3 porcie |
30 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Bravčový bôčik som umyla a osušila.
- Odkrojila som z neho 100 g plátky.
- Plátky som dala na predhriatu panvicu a nechala som vytopiť z bôčiku tuk.
- Keď bolo pod mäso dostatočné množstvo tuku, pridala som palmeň a plátky som opiekla z obnoch strán. Potom som ich osolila a korenila.
- Pridala som na malé kúsky nakrájanú cibuľu a chvíľku som ju orestovala na tuku. Plátky som podliala čiernym pivom, chvíľku som ich nechala na sporáku vstrebať pivo. Potom som panvicu dala do prehriatej rúry na 200 stupňov a nechala piecť 20 minút. Počas pečenia som ešte 2 x podliala pivom.
- Rozpečené plátky som nechala chvíľu odležať mimo rúry, svojím teplom sa dopiekli. Dĺžka pečenia samozrejme závisí od bôčika, ak je ošípaná staršia, môže sa piecť dlhšie.
- Kým som pripravovala v rúre mäso, pripravila som si zeleninový šalát z papriky, uhorky, cibule a paradajky. Pokvapkala som ho octom a posypala cukrom.
- Hotové jedlo som podávala s ryžou a so šalátom.
Prajem vám dobrú chuť.