Rozmarínová chlebová pizza s cibuľou a zemiakmi fotorecept
Foto: sandra
Suroviny
cesto na pizzu (2 plechy): | |
250 g |
|
250 g |
|
1 vrecko (7 g) |
|
1 KL |
|
2 PL |
|
325 ml |
|
1 KL |
|
Na obloženie 1 ks cesta: | |
4-5 ks |
|
na potretie zemiakov |
|
1 ks stredne veľká |
|
1/2 KL |
|
2 PL |
|
3 vetvičky |
|
Postup
-
1
Do teplej vody dáme rozpustiť med a droždie, a z celkového množstva múky 5-6 PL múky, všetko spolu dobre vymiešame metličkou.
-
2
Kvások necháme odpočívať v uzavretej nádobe, čím dlhšie tým lepšie.
-
3
Do preosiatej múky pridáme soľ, kvások a olivový olej.
-
4
Poriadne vypracujeme cesto (15 - 20 minút), na začiatku sa lepí, ak ho dobre vypracujeme, bude sa odlepovať od stien misy aj rúk.
-
5
Odložíme na teplé miesto nakysnúť.
-
6
Nakrájame si na tenké prúžky cibuľu a na tenké kolieska umyté, neobielené zemiaky.
-
7
Do misky dáme cibuľu, nahrubo pokrájaný rozmarín, soľ a olivový olej. Prstami zmes premiešame.
-
8
Cesto nám medzitým zdvojnásobilo objem.
-
9
Naolejovanými rukami roztiahneme cesto na papier na pečenie, ktorý sme si potreli olivovým olejom. Prstami urobíme po celej ploche cesta jamky.
-
10
Rovnomerne poukladáme tenučké kolieska zemiakov a pokvapkáme olivovým olejom.
-
11
Nakoniec poukladáme ochutenú cibuľu s rozmarínom.
-
12
Pečieme pri vyššej teplote podľa možností vašej rúry, ja som piekla pri 220 asi 15 minút. Po vytiahnutí z rúry potrieme okraje slanou vodou.
-
13
Inšpiráciu na cesto som našla tu: http://www.jamieoliver.com/recipes/pizza-recipes/pizza-dough , a na obloženie tu: http://www.applepiepatispate.com/bread/rosemary-potato-pizza/
Diskusia k receptu