Rozmarínová chlebová pizza s cibuľou a zemiakmi fotorecept

sandra - fotkasandra, 24. januára 2012
Rozmarínová chlebová pizza s cibuľou a zemiakmi (fotorecept)
Foto: sandra

Suroviny

cesto na pizzu (2 plechy):
250 g
250 g
1 vrecko (7 g)
1 KL
2 PL
325 ml
1 KL
Na obloženie 1 ks cesta:
4-5 ks
 na potretie zemiakov
1 ks stredne veľká
1/2 KL
2 PL
3 vetvičky




Postup

  1. 1

    Do teplej vody dáme rozpustiť med a droždie, a z celkového množstva múky 5-6 PL múky, všetko spolu dobre vymiešame metličkou.

    Rozmarínová chlebová pizza s cibuľou a zemiakmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kvások necháme odpočívať v uzavretej nádobe, čím dlhšie tým lepšie.

    Rozmarínová chlebová pizza s cibuľou a zemiakmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do preosiatej múky pridáme soľ, kvások a olivový olej.

    Rozmarínová chlebová pizza s cibuľou a zemiakmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Poriadne vypracujeme cesto (15 - 20 minút), na začiatku sa lepí, ak ho dobre vypracujeme, bude sa odlepovať od stien misy aj rúk.

    Rozmarínová chlebová pizza s cibuľou a zemiakmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Odložíme na teplé miesto nakysnúť.

    Rozmarínová chlebová pizza s cibuľou a zemiakmi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakrájame si na tenké prúžky cibuľu a na tenké kolieska umyté, neobielené zemiaky.

    Rozmarínová chlebová pizza s cibuľou a zemiakmi (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do misky dáme cibuľu, nahrubo pokrájaný rozmarín, soľ a olivový olej. Prstami zmes premiešame.

    Rozmarínová chlebová pizza s cibuľou a zemiakmi (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Cesto nám medzitým zdvojnásobilo objem.

    Rozmarínová chlebová pizza s cibuľou a zemiakmi (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Naolejovanými rukami roztiahneme cesto na papier na pečenie, ktorý sme si potreli olivovým olejom. Prstami urobíme po celej ploche cesta jamky.

    Rozmarínová chlebová pizza s cibuľou a zemiakmi (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Rovnomerne poukladáme tenučké kolieska zemiakov a pokvapkáme olivovým olejom.

    Rozmarínová chlebová pizza s cibuľou a zemiakmi (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Nakoniec poukladáme ochutenú cibuľu s rozmarínom.

    Rozmarínová chlebová pizza s cibuľou a zemiakmi (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Pečieme pri vyššej teplote podľa možností vašej rúry, ja som piekla pri 220 asi 15 minút. Po vytiahnutí z rúry potrieme okraje slanou vodou.

    Rozmarínová chlebová pizza s cibuľou a zemiakmi (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Inšpiráciu na cesto som našla tu: http://www.jamieoliver.com/recipes/pizza-recipes/pizza-dough , a na obloženie tu: http://www.applepiepatispate.com/bread/rosemary-potato-pizza/

Diskusia k receptu

marianne69
akurat som rozmyslala,ze kto mohol takuto bozsku pizzu pridat.Nema chybu ta hlavna fotka
tetrisss
No toto je super, prave slovenske chute, aj ked Jamie asi nie je "nas", ale to je prave pre mna, skusim, poviem.
sandratamer
Jamie bola rýchla voľba kvôli časovej tiesni, akékoľvek cesto na posúch alebo pizzu ktoré máte overené sa hodí. Trik je skôr v obložení, chuť ma naozaj príjemne prekvapila, o vôni ani nehovorím :-D
danielas
heéej,aj mne sa hodí,nádherná,nádherná,ukladám,urobím,díky
dorisa
Super, hodné vyskúšania:) Vyzerá skvelo
jerica
Už sa teším ako sa pohrám na kysnutom ceste,na zemiačky s cibuľkou ani nehovorím,dnes sme mali strapačky s kyslou kapustou a opečenou slaninkou z mangalice:-))!!
janger
Este som takto so zemiacikmi nevidela. Vyskusam :-).
alexdidi
Príma pizza na slovenské chute....pizzu robím dosť často,ale so zemiakmi som ešte nerobila,tak vyskúšame...
alexdidi
Ešte jedna otázočka:ja po upečení potieram okraje slaným olivovým olejom,ty vodou,je ten efekt rovnaký,aby neboli tak tvrdé?
palokuchki
Uz davnejsie som robila focacciu s podobnou upravou. Bola chutna, urcite bude aj toto v tvojej uprave velmi dobre. Aj ja to takto podla teba vyskusam.
matata1
@sandratamer krumpľopizzu som ešte neskúšala. Sama sa čudujem, že som na to ešte neprišla! Musí to chutiť že mňam.
jody
Fantázia!!! Toto je pre mňa, krumpľovú, ako stvorené! Už len zohnať také krásne zemiaky...
sandratamer
@alexdidi , olej na okraje používam keď chcem, aby boli chrumkavé, tu, keďže som použila chlebovú múku som použila slanú vodu skôr na zmäknutie okrajov, ten trik mám od @evusik . @jody , včera som ich kúpila v bile na bajkalskej, aj rozmarín :-)
sandratamer
@jerica , práve to "hranie" s cestom ma baví na kysnutom ceste. Pekárničku už nepoužívam, spracovávanie cesta ručne v miske je moja najobľúbenejšia činnosť v kuchyni :-)
zuzliak
nadherna pizza, Sandra. Blahozelam :) Moj syn bude nadseny- ak pizzu, tak na vsetky sposoby :) Dakujem za napad :)
tatranka
Veľmi zaujímavá a veľmi pekná pizza.Nepoznám tohto druhu pizzu.Chystala som sa na sobotu upiecť chlieb,no rozhodla som sa pre tvoju chlebovú pizzu.Vyskúšam.Už ju mám uloženú v KK.
garanco
Pani Sandra, vidím, že vy nielen kontrolujete naše recepty, ale že ich aj pre nás pridávate. Tento je naozaj hodný našej pozornosti a vhodný na výborný obed!
anaska
Nádhera. Po všetkých týchto komentároch niet čo dodať.
pacik
Už je v KK, zemiačiky vždy a v každej podobe :-)
hannah22
už je v KK a teším sa ako prekvapím novou verziou posúcha, alebo pizze.... :))
sovka62
Priam stvorená pre mňa, lebo ja si aj k opekaným zemiakom rada vezmem kus chleba. Toto je podobná kombinácia a ten rozmarín........
tetrisss
Piza upecena, skoro zjedena , je to presne moja chut, vyborna. Akurat ja nemusim olivovy olej a ten urcite nabuduce vymenim za nejaky slnecnicovy. Apropo, konecne som uplatnila moj niekolkorocny rozmarin :)
sandratamer
Teším sa že chutilo :-D Ja som odložila včera zvyšok cesta do chladničky a dnes som robila opäť, už to bola rýchlovka.
sandratamer
Hej, ale ako píšem vyššie, musia byť nakrájané naozaj na tenučko, takmer priesvitne, robila som to so škrabkou na zemiaky.
tetrisss
Hej, napodiv sa naozaj upecu, krajala som ich nozom, ale naozaj najemno.
cica2
krásny recept a aj fotky....výsledok na 1*
monzet
Výborná!Dnes som vyskúšala a ozaj chutila.Zemiaky som nastrúhala na uhorkovom strúhadle,bez problémov sa upiekli.A tá vôňa....:-))Mňam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia