Rožky so slaninkou, marhuľou a fetou

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Z mlieka, droždia a štipky cukru pripravíme kvások. Pridáme múku, olej, soľ a vegetu. Vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Každú polovičku rozvaľkáme na tenko a rozrežeme na 6 – 8 trojuholníkov.
  2. Do každého trojuholníka položíme štvrtku marhule a kocku syra feta. Zvinieme, zabalíme do plátka oravskej slaninky a necháme ešte 10 minút postáť. Potom potrieme žĺtkom a pečieme pri 160 stupňoch asi 25 minút
  3. NÁŠ TIP: Kombinácia sladkej a slanej chute je zaujímavým kulinárskym zážitkom. Nebojte sa preto popustiť uzdu fantázii a vyskúšajte tento neobyčajný ,,zákusok".