Rožky plnené špenátovou praženicou
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
60 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Cesto: Zo 100 ml mlieka, z kocky kvasníc
a cukru spravíme kvások. Do misky preosejeme
múku, pridáme soľ, olej, mlieko,
pridáme kvások, všetko spolu zamiešame
a vypracujeme cesto. Cesto necháme pri
izbovej teplote kysnúť asi 30 minút.
- Keď je cesto vykysnuté, rozvaľkáme ho
na hrúbku asi 4 mm a nakrájame na štvorce
6 x 6 cm. Tie naplníme pripravenou špenátovou
plnkou, zrolujeme na malé rožky a upečieme.
- Príprava špenátu: Cibuľu nakrájanú na
malé kocky speníme na oleji, pridáme nakrájaný
cesnak, špenát a spolu urestujeme. Pripravený
špenát osolíme a okoreníme podľa
chuti a pridáme rozšľahané vajcia a za stáleho
miešania varíme, až kým vajcia nestuhnú.
|