Rožky plnené špenátovou praženicou

Autor receptu: redakcia

6
porcií
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Zo 100 ml mlieka, z kocky kvasníc a cukru spravíme kvások. Do misky preosejeme múku, pridáme soľ, olej, mlieko, pridáme kvások, všetko spolu zamiešame a vypracujeme cesto. Cesto necháme pri izbovej teplote kysnúť asi 30 minút.
  2. Keď je cesto vykysnuté, rozvaľkáme ho na hrúbku asi 4 mm a nakrájame na štvorce 6 x 6 cm. Tie naplníme pripravenou špenátovou plnkou, zrolujeme na malé rožky a upečieme.
  3. Príprava špenátu: Cibuľu nakrájanú na malé kocky speníme na oleji, pridáme nakrájaný cesnak, špenát a spolu urestujeme. Pripravený špenát osolíme a okoreníme podľa chuti a pridáme rozšľahané vajcia a za stáleho miešania varíme, až kým vajcia nestuhnú.