Rozkvitnutá parížska torta

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 2. mája 2015
Rozkvitnutá parížska torta
Foto: droetker

Komerčný recept

30 minút
príprava
35 minút
na 150/130 °C

Suroviny

Na krém:
1 bal.
400 – 500 ml
3 ks
Na cesto:
1 bal.
260 ml
30 ml
2 ks
Na ozdobenie:
1 bal.
Ešte potrebujeme:
 (Ø 26 cm)




Postup

  1. 1

    Na prípravu krému zvaríme obsah so zmesou na krém (súčasť balenia Parížskej torty) so smotanou podľa návodu na obale a odložíme na 3 hodiny, najlepšie cez noc, do chladničky.

  2. 2

    Na prípravu cesta zmiešame obsah vrecka so zmesou na korpus (súčasť balenia Parížskej torty) s vodou, olejom a vajcami podľa návodu na obale. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  3. 3

    Elektrická rúra: 150 °C, Teplovzdušná rúra: 130 °C, Plynová rúra: stupeň 2 – 3, Doba pečenia: asi 35 minút

  4. 4

    Elektrická rúra: 150 °C, Teplovzdušná rúra: 130 °C, Plynová rúra: stupeň 2 – 3, Doba pečenia: asi 35 minút

  5. 5

    Po upečení necháme korpus vychladnúť, uvoľníme z formy a korpus jedenkrát pozdĺžne rozrežeme.

  6. 6

    Banány olúpeme, pozdĺžne prekrojíme a položíme na spodný diel korpusu.

  7. 7

    Vychladnutý krém vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha. Polovicu krému nanesieme na banány, uhladíme a prikryjeme vrchným dielom korpusu. Zvyškom krému potrieme povrch a okraje torty. Tortu odložíme do chladničky.

Diskusia k receptu

motyka
Parížsky krém - fajnový, torta tiež. Veľmi sa ti vydarila, Určite si zožal úspech.5*.
evanaaa
Je to síce komerčný recept, ale nevadí, mne sa páči, ak je málo času, tak takéto polotovary na jeho prípravu sa oplatia, aj keď to mnohí neuznávajú, prečo by som si nemohla prácu uľahčiť, ak sa to dá. Tortička vcelku chutná.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia