Rozkvitnutá parížska torta
Foto: droetker
Komerčný recept
príprava
na 150/130 °C
Suroviny
Na krém: | |
1 bal. |
|
400 – 500 ml |
|
3 ks |
|
Na cesto: | |
1 bal. |
|
260 ml |
|
30 ml |
|
2 ks |
|
Na ozdobenie: | |
1 bal. |
|
Ešte potrebujeme: | |
(Ø 26 cm) |
|
Postup
-
1
Na prípravu krému zvaríme obsah so zmesou na krém (súčasť balenia Parížskej torty) so smotanou podľa návodu na obale a odložíme na 3 hodiny, najlepšie cez noc, do chladničky.
- 2
Na prípravu cesta zmiešame obsah vrecka so zmesou na korpus (súčasť balenia Parížskej torty) s vodou, olejom a vajcami podľa návodu na obale. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- 3
Elektrická rúra: 150 °C, Teplovzdušná rúra: 130 °C, Plynová rúra: stupeň 2 – 3, Doba pečenia: asi 35 minút
- 4
Elektrická rúra: 150 °C, Teplovzdušná rúra: 130 °C, Plynová rúra: stupeň 2 – 3, Doba pečenia: asi 35 minút
- 5
Po upečení necháme korpus vychladnúť, uvoľníme z formy a korpus jedenkrát pozdĺžne rozrežeme.
- 6
Banány olúpeme, pozdĺžne prekrojíme a položíme na spodný diel korpusu.
- 7
Vychladnutý krém vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha. Polovicu krému nanesieme na banány, uhladíme a prikryjeme vrchným dielom korpusu. Zvyškom krému potrieme povrch a okraje torty. Tortu odložíme do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu