Rozkvitnutá parížska torta

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

30 minút
príprava
35 minút
na 150/130 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu krému zvaríme obsah so zmesou na krém (súčasť balenia Parížskej torty) so smotanou podľa návodu na obale a odložíme na 3 hodiny, najlepšie cez noc, do chladničky.
  2. Na prípravu cesta zmiešame obsah vrecka so zmesou na korpus (súčasť balenia Parížskej torty) s vodou, olejom a vajcami podľa návodu na obale. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
  3. Elektrická rúra: 150 °C, Teplovzdušná rúra: 130 °C, Plynová rúra: stupeň 2 – 3, Doba pečenia: asi 35 minút
  4. Elektrická rúra: 150 °C, Teplovzdušná rúra: 130 °C, Plynová rúra: stupeň 2 – 3, Doba pečenia: asi 35 minút
  5. Po upečení necháme korpus vychladnúť, uvoľníme z formy a korpus jedenkrát pozdĺžne rozrežeme.
  6. Banány olúpeme, pozdĺžne prekrojíme a položíme na spodný diel korpusu.
  7. Vychladnutý krém vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha. Polovicu krému nanesieme na banány, uhladíme a prikryjeme vrchným dielom korpusu. Zvyškom krému potrieme povrch a okraje torty. Tortu odložíme do chladničky.