Roládový zákusok (fotorecept)

Autor receptu: malinka711

Suroviny

Postup

  1. Svetlé cesto: Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme s polovicou cukru na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s druhou polovicou cukru, pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a potom opatrne vmiešame aj tuhý sneh z bielkov. Upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie. Necháme vychladnúť a potom rozkrojíme na polovice.
  2. Roláda: Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme s polovicou cukru na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s druhou polovicou cukru, pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom, potom opatrne vmiešame aj tuhý sneh z bielkov. Upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie. Ihneď po upečení cesto preložíme na čistú utierku a stočíme, necháme vychladnúť.
  3. Vychladnuté cesto potom roztočíme potrieme Choceňským pomazánkovým maslom a opäť zvinieme. Nakrájame na približne rovnaké kúsky.
  4. Krém: Želatínu necháme napučať vo vode podľa návodu na obale. Zatiaľ zmiešame tvaroh s kyslou smotanou cukrom a kakaom. Želatínu rozpustíme v troche mlieka a zmiešame s tvarohovou zmesou. Necháme trochu stuhnúť v chladničke a potom pridáme aj nastrúhanú čokoládu.
  5. Polovicu svetlého cesta potrieme džemom a tenkou vrstvou krému.
  6. Na krém poukladáme kúsky rolády a potrieme zvyšným krémom.
  7. Navrch položíme druhú polovicu cesta, ktorú tiež potrieme džemom. Necháme celý koláčik ešte poriadne stuhnúť v chladničke.
  8. Ozdobíme čokoládovou a jogurtovou polevou.