na 180 °C
Suroviny
| Svetlé cesto: | |
| 4 na sneh |
|
| 4 |
|
| 1 štipka |
|
| 4 PL |
|
| 4 PL |
|
| Tmavé cest: | |
| 125 g alebo maslo |
|
| 120 g |
|
| 4 na sneh |
|
| 4 |
|
| 160 g |
|
| 1 štipka |
|
| 1 KL |
|
| 1 PL |
|
| 100 g |
|
| Biely krém: | |
| 1 |
|
| 150 g |
|
| 1 |
|
| 400 ml |
|
| 250 g alebo maslo |
|
| Na dokončenie: | |
|
|
|
| 150 g |
|
| 100 g |
|
Postup
-
1
Svetlé cesto:bielka vyšľahať so soľou a cukrom.Žĺta vyšľahať do peny,pridať múku,pridať sneh a zamiešať.Plech potreme olejom,položíme papier na pečenia,aj pepier natreme olejom a rozotreme cesto.Pečieme na 180°C/10 minút.
- 2
Ešte horúce cesto potreme džemom a zrolujeme po dĺžke z oboch strán k sebe až do stredu.Vzniknú nám dve rolády.Vychladnuté od seba po dĺžke oddelte a prekrojte na polovice.vzniknú nám 4 rolády.
- 3
Rolády vložíme na plech s papierom na pečenie v rovnakom odstupe a medzery vyplníme tmavým cestom do rovnakej výšky ako sú rolády.
- 4
Tmavé cesto:maslo vymiešať s cukrom,pridať žĺtka,múku s práškom do pečiva,kakao a orechy.Bielka vyšľahať so soľou na sneh a jemne vmiešame do cesta.
- 5
Naplnený plech vložíme do predhriatej rúry na 180°C/10 minút.Potom zakryte papierom na pečenie a pečte ešte 10 minút.Po upečení necháme vychladnúť.
- 6
Na vychladnuté natreme krém a polejeme čokoládou. Krém:pudingový prášok,mlieko a cukor uvarím.Do vychladnutého pudingu všľaháme vyšľahané maslo. Čokoládová poleva:čokoládu zohrejeme a pridáme smotanu.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Dopíš si fotorecept.
Máš priložený aj postup.