Roládové rezy

Autor receptu: renka73

10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Svetlé cesto:bielka vyšľahať so soľou a cukrom.Žĺta vyšľahať do peny,pridať múku,pridať sneh a zamiešať.Plech potreme olejom,položíme papier na pečenia,aj pepier natreme olejom a rozotreme cesto.Pečieme na 180°C/10 minút.
  2. Ešte horúce cesto potreme džemom a zrolujeme po dĺžke z oboch strán k sebe až do stredu.Vzniknú nám dve rolády.Vychladnuté od seba po dĺžke oddelte a prekrojte na polovice.vzniknú nám 4 rolády.
  3. Rolády vložíme na plech s papierom na pečenie v rovnakom odstupe a medzery vyplníme tmavým cestom do rovnakej výšky ako sú rolády.
  4. Tmavé cesto:maslo vymiešať s cukrom,pridať žĺtka,múku s práškom do pečiva,kakao a orechy.Bielka vyšľahať so soľou na sneh a jemne vmiešame do cesta.
  5. Naplnený plech vložíme do predhriatej rúry na 180°C/10 minút.Potom zakryte papierom na pečenie a pečte ešte 10 minút.Po upečení necháme vychladnúť.
  6. Na vychladnuté natreme krém a polejeme čokoládou. Krém:pudingový prášok,mlieko a cukor uvarím.Do vychladnutého pudingu všľaháme vyšľahané maslo. Čokoládová poleva:čokoládu zohrejeme a pridáme smotanu.