Roláda z mletého mäsa (fotorecept)
Autor receptu: diabambulka
Postup
- Mleté mäso dáme do misky, prilejeme mlieko a zmiešame.
- Pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, vegetu a mleté čierne korenie. Dobre zmiešame.
- Pripravíme si alobal, ktorý troška natrieme olejom
- pripravenú mäsovú zmes naň rovnomerne rozotrieme.
- Poukladáme šunku.
- medzitým si pripravíme praženicu z 5-tich vajec, ktorú troška osolíme
- navrstvíme na šunku. Posypeme hráškom
- a zatočíme. Alobal uzavrieme, ešte dáme do jedného alobalu,
- uložíme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C 50 minút.
- Potom alobal odstránime, roládu uložíme na plech, podlejeme troškou vody a už len dopekáme 10 minút,
- aby roláda bola krásne chrumkavá.