Roláda z mletého mäsa (fotorecept)

Autor receptu: diabambulka

60 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Mleté mäso dáme do misky, prilejeme mlieko a zmiešame.
  2. Pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, vegetu a mleté čierne korenie. Dobre zmiešame.
  3. Pripravíme si alobal, ktorý troška natrieme olejom
  4. pripravenú mäsovú zmes naň rovnomerne rozotrieme.
  5. Poukladáme šunku.
  6. medzitým si pripravíme praženicu z 5-tich vajec, ktorú troška osolíme
  7. navrstvíme na šunku. Posypeme hráškom
  8. a zatočíme. Alobal uzavrieme, ešte dáme do jedného alobalu,
  9. uložíme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C 50 minút.
  10. Potom alobal odstránime, roládu uložíme na plech, podlejeme troškou vody a už len dopekáme 10 minút,
  11. aby roláda bola krásne chrumkavá.