Roláda z mletého mäsa a pečená zelenina fotorecept
Foto: lekorica
Recepty z mletého mäsa patria medzi moje najobľúbenejšie, lebo sú veľmi rýchle a zároveň chutné.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
500 g |
|
125 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Plnka: | |
3 ks |
|
1/2 ks |
|
10 dkg |
|
podľa chuti |
|
3 plátky |
|
Postup
-
1
Mleté mäsko som okorenila, osolila a pridala som 125 ml sladkej smotany a trochu tymiánu. Všetko som zmiešala a nechala cez noc v chladničke.
- 2
Potom som na alobal rozložila mäsko a nastrúhala naň syr.
- 3
Posypala špenátom.
- 4
Pridala som praženicu z troch vajec a červenej papriky.
- 5
A nakoniec som pridala schwarzwaldskú šunku. Mäsko som zrolovala do alobalu a piekla na 200 stupňov cca 50 minút.
- 6
Nakoniec som upiekla zeleninu. Mrkvu, batáty, zeler, cuketu, papriku, brokolicu, paradajky a cibuľu som nakrájala, pridala som trochu masla a piekla v trúbe na 200 stupňov cca 40 minút. Nakoniec som do nej primiešala špenát. Zeleninku nesolím a nekorením, lebo pri pečení vynikne jej chuť.
- 2
Dakujem krasne.
Dakujem krasne.
Odporucam. Je to mnamka neskutocna.
Dakujem pekne. U nas je zelenina na prvom mieste a tanier vzdy krasne vyfarbi.
Ja ju miešam 50 na 50 (mastnejšie a chudé mäsko) ináč nie je šťavnatá. Ak si piekla iba kuracie mleté, stačilo skrátiť dobu pečenia. Na budúce sa isto vydarí. ;-)
Niekedy vyskušam. :-)
Na tom alobale veľmi dobre. Všetko ostalo vo vnútri. ;-)