Šľahačková roláda

Roláda Budapešť bez múky

Autor receptu: svedka

10
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, postupne prišľaháme 2 dcl kryštálového cukru. Mandľovú múku zmiešame s 1 dcl kryštálového cukru, zmes prisypeme do snehu a jemne zamiešame.
  2. Rúru vyhrejeme na 175 °C. Cukrárske vrecko naplníme snehovou zmesou a s okrúhlou špičkou nastriekame asi 10 pásov na plech s papierom na pečenie - ako pri Kardinál rezoch - cca 2 cm široké a 1,5 cm vysoké. Pečieme v strede rúry presne 20 minút.
  3. Upečené necháme na papieri úplne vychladnúť. Potom preklopíme na druhý papier, jemne stiahneme spodný papier a korpus natrieme šľahačkou vyšľahanou s vanilkovým cukrom a zmiešanou s ovocím podľa chuti. Pomocou papiera zrolujeme. A máme hotovo. Podávame ihneď alebo necháme odstať v chladničke. Nakoniec posypeme práškovým cukrom, polejeme rozpustenou čokoládou apod...