Šľahačková roláda
Roláda Budapešť bez múky
Autor receptu: svedka
10 porcií |
10 minút príprava |
20 minút na 175 °C |
Postup- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, postupne prišľaháme 2 dcl kryštálového cukru. Mandľovú múku zmiešame s 1 dcl kryštálového cukru, zmes prisypeme do snehu a jemne zamiešame.
- Rúru vyhrejeme na 175 °C. Cukrárske vrecko naplníme snehovou zmesou a s okrúhlou špičkou nastriekame asi 10 pásov na plech s papierom na pečenie - ako pri Kardinál rezoch - cca 2 cm široké a 1,5 cm vysoké. Pečieme v strede rúry presne 20 minút.
- Upečené necháme na papieri úplne vychladnúť. Potom preklopíme na druhý papier, jemne stiahneme spodný papier a korpus natrieme šľahačkou vyšľahanou s vanilkovým cukrom a zmiešanou s ovocím podľa chuti. Pomocou papiera zrolujeme. A máme hotovo. Podávame ihneď alebo necháme odstať v chladničke. Nakoniec posypeme práškovým cukrom, polejeme rozpustenou čokoládou apod...
|