Rizoto s kuracím mäsom a lekvárom

Autor receptu: andri

Toto jedlo sme začali robiť odkedy som začala kojiť a moj jedalníček sa výrazne musel prispôsobiť maličkému. Takže, veľmi vhodné pre kojacé matky :)

4
porcie
10 minút
príprava
17 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nakrajame mrkvu na prúžky, pór na krúžky, alebo cibuľu na drobno a dame opražiť do poklopenej panvice na niekoľko minút. (cibuľu dávame zároveň s mrkvou, ale pór trošku neskôr ako mrkvu)
  2. Nakrajame kuracie mäso na drobno a zamiešame so slivkovým lekvárom, vegetou a trošku olivového oleja a pridame na panvicu k mrkve a póru/cibuli. Pražime na tlmenom ohni kým kura nie je hotové (v poklopenej teflonovej panvici).
  3. Predvarime vodu (stači v konvici). Posýpeme obsah panvice ryžou tak aby sme zakryli obsah panvice (nemiešame), zalejeme vriacou vodou, tak aby voda bola prst nad obsahom panvice, posypeme hrozienkami, poklopíme a necháme variť na tlmenom ohni asi 10 min.