Rizoto s hríbikmi na smotane a slaninke

Autor receptu: katull

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Príprava: uvaríme bujón v 1 litri vody, sušené huby 10 minút povaríme a zlejeme ;-) /skúšala som aj čerstvé šampinony, ale lepšie sú sušené - viac aromy sa dostane do jedla/ Opečieme slaninku, pridáme uvarené huby a vysypeme sáčky ryže.../nemáme radi "mazgľavú" ryžu, tak používam dlhozrnnú predvarenú/
  2. Opečieme slaninku, pridáme uvarené huby a vysypeme sáčky ryže. Necháme trošku opražiť ryžu, zalejeme smotanou a dusíme. Počas varenia podlievame vývarom podľa potreby. Netreba ani ochucovať, veľa dajú huby a bujón.
  3. Dobrú chuť....