Ríbezľové osvieženie

zuzkanr - fotkazuzkanr, 9. júna 2014
Ríbezľové osvieženie
Foto: zuzkanr

K takýmto horúčavam ako stvorený! :-)

15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
80 g
5 ks
130 g
1 čl
z 1 ks citróna
200 ml
2 ks
2 PL
2 čl
2 PL
100 g




Postup

  1. 1

    Vajíčka si rozdelíme na bielky a žĺtky. Žĺtky vymiešame s polovicou cukru. Druhú polovicu cukru zašľaháme do vyšľahaných bielkov. Obidve zmesi zmiešame spolu a postupne pridávame múku a PDP. Cesto vylejeme na plech, pečieme na 180 stupňov 15 minút.

  2. 2

    Pripravíme si krém. V mlieku rozhabarkujeme žĺtky, hladkú múku, časť cukru a vanilkovú esenciu, prelejeme do hrnca a miešame na miernom ohni kým krém nezhustne. Do krému primiešame rozpustene maslo,premiešané so zvyškom cukru a premiešame.

  3. 3

    Vychladnuté cesto si prekrojíme na polovicu a pokvapkáme ho šťavou z jedného citrónu. Na jednu polovicu rozotrieme krém a poukladáme ríbezle a prykryjeme vrchnou časťou cesta. Na vrch cesta dáme vyšľahanú smotanu na šľahanie, poukladáme zvyšnými ríbezľami a čokoládou. Necháme stuhnúť 1 hodinu v chladničke :-)

Diskusia k receptu

eviana
Skvelá fotka, krásne koláčiky už na pohľad svieže... niet nad taký fajne vychladený v tomto horúcom lete... tlieskam :) 5*
tatranka
Krásny koláčik.Len žiaľ nemám na tú kyslosť ríbezle.A veru by sme si pochutnali.
olinecka
Krasny, no neviem,keď ten korpus bol pokvapkany citrovou šťavou či nie je veľmi kysly.Ribezle su tiež dosť kysle.Ale dobre ,chvalim!!!
zuzkanr
ďakujem za krásne komentáre :-) a nebolo to cesto až také kyslé, keďže tá plnka a samotná smotana na šľahanie je celom sladká, tie chute sa tak vyrovnali :-) veď vyskúšajte a uvidíte :-) ;-)
silvipop
Hruba muka? No neviem, resp.nezvyknem pouzivat hrubu muku na pecenie
zuzkanr
ano ano,hruba muka :-) receptik je povodne z Noveho casu pre zeny ;-)
cesminaz
Kolacik vyzera kraaaasne ;-) ...veru aj nam sa uz cerveneju ribezle..
marika21
Viem si predstaviť, že je to veľmi dobré, chutné, šťavnaté s ríbezľami. Dala by som si s chuťou. *****




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia