Ríbezľové osvieženie
Autor receptu: zuzkanr
K takýmto horúčavam ako stvorený! :-)
15 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Vajíčka si rozdelíme na bielky a žĺtky. Žĺtky vymiešame s polovicou cukru. Druhú polovicu cukru zašľaháme do vyšľahaných bielkov. Obidve zmesi zmiešame spolu a postupne pridávame múku a PDP. Cesto vylejeme na plech, pečieme na 180 stupňov 15 minút.
- Pripravíme si krém. V mlieku rozhabarkujeme žĺtky, hladkú múku, časť cukru a vanilkovú esenciu, prelejeme do hrnca a miešame na miernom ohni kým krém nezhustne. Do krému primiešame rozpustene maslo,premiešané so zvyškom cukru a premiešame.
- Vychladnuté cesto si prekrojíme na polovicu a pokvapkáme ho šťavou z jedného citrónu. Na jednu polovicu rozotrieme krém a poukladáme ríbezle a prykryjeme vrchnou časťou cesta. Na vrch cesta dáme vyšľahanú smotanu na šľahanie, poukladáme zvyšnými ríbezľami a čokoládou. Necháme stuhnúť 1 hodinu v chladničke :-)