Čokoládové rezy
Čokoládové rezy

Rezy s parížskou čokoládou

izabella929 - fotkaizabella929, 5. augusta 2017

Jednoduchý zákusok vhodný ku kavičke.

20
porcií
60 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto biele 2x:
4 ks
4 PL
4 PL
1 KL
na špic noža
Cesto kakaové:
4 ks
4 PL
3 PL
1 KL
na špic noža
1 KL
Krém tmavý:
500 ml
200 g
100 g
Krém svetlý:
500 ml
400 g
1 bal
370 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misy som dala 4 vajcia pridala som cukor a vyšľahala mixérom 5 min. do peny. Pomiešala som múku, prášok do pečiva, sódu a v malých dávkach som vmiešala opatrne do cesta. Plech 27 x 37 cm som vystlala papierom na pečenie cesto som vyliala a upravila. Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekol sa 10 min. Upečený som vyložila na mriežku a nechala chladiť. Pokiaľ sa piekol prvý korpus, presne tak ako prvý som pripravila a upiekla i ten druhý.

  2. 2

    Pripravila som cesto na kakaový korpus. Vymiešala som vajcia s cukrom do peny. Zmiešala som múku, prášok do pečiva, sódu a kakao a v malých dávkach som preosiala do cesta a opatrne vmiešala. Tak isto ako prvý som vyliala na plech a piekol sa tiež 10 min.

  3. 3

    Parížske čokolády som si pripravila o deň skôr. Do šľahačky som polámala čokoládu, dala na sporák a miešala, kým sa čokolády neroztopili a celá masa začala bublať. Vtedy som sporák vypla a čokoládovú hmotu som nechala vychladiť. Potom som ju uložila do chladničky. Druhý deň som hmotu vyšľahala mixérom do úplneho zhustnutia. K bielej čokoládovej hmote som pridala 1 Smetafix, aby čokoláda držala svoj tvar pri tomto teple.

  4. 4

    Na podnose som zostavila koláč. Na spodok som uložila biely korpus, natrela som ho horúcim džemom a potrela tretinou parížskej čokolády tmavej. Položila som kakaový korpus a natrela som ho horúcim džemom. Na džem som natrela ďalšiu tretinu tmavého parížskeho krému a položila som na to biely korpus. Biely korpus dom natrela polovicou bielej parížskej čokolády a uložila som koláč do chladničky stuhnúť.

    Rezy s parížskou čokoládou  - obrázok 4
  5. 5

    Keď bol dostatočne vychladený, nakrájala som ho na rezy. Zvyšnú parížsku čokoládu tmavú aj bielu som pomiešala, naplnila do cukrárskeho vrecka a ozdobila som vrch nakrájaných zákuskov. Prajem vám dobrú chuť.

    Rezy s parížskou čokoládou  - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Orchidea vznešená rez Tvoj, Izka milá, dnes krásou svojou zdobí. Páči sa mi! Ja naviac, ružou nežnou Ťa zo srdca úprimne pozdravujem, bo je Tvoj, vyše meruročný sviatok. Počúvaj ružu, priateľku Tvoju z najbližších, bo krehkosťou sukienok svojich, láskou sa Ti prihovára, šťastie a zdravie žičí, tak ako každá duša dobrá, čo v žičlivosti do dverí Tvojich s darom človečenstva vstúpi!


Krása nesmírná, takové rezy by mi chutily! Šikovnica šikovná a odvážná, v tom vedru. U nás je dnes líp, prší a mírně se zchladilo. Zítra nás čeká pečení - ne rezov, ale vo vlastnej šťave. Tleskám receptu i tobě, milá Izi! Díky za recept i sdílení!
1x pata99