Rezy s parížskou čokoládou

izabella929Izabella929, 45 ročná žena, Fiľakovo, 5. augusta 2017 12:44
Ďalšie jej recepty »

Jednoduchý zákusok vhodný ku kavičke.

20
porcií
60 min
príprava
3x10 min
na 180 °C

Suroviny

Cesto biele 2x:
4 ks
4 PL
4 PL
1 KL
na špic noža
Cesto kakaové:
4 ks
4 PL
3 PL
1 KL
na špic noža
1 KL
Krém tmavý:
500 ml
200 g
100 g
Krém svetlý:
500 ml
400 g
1 bal
370 ml

Postup prípravy

  1. 1

    Do misy som dala 4 vajcia pridala som cukor a vyšľahala mixérom 5 min. do peny. Pomiešala som múku, prášok do pečiva, sódu a v malých dávkach som vmiešala opatrne do cesta. Plech 27 x 37 cm som vystlala papierom na pečenie cesto som vyliala a upravila. Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekol sa 10 min. Upečený som vyložila na mriežku a nechala chladiť. Pokiaľ sa piekol prvý korpus, presne tak ako prvý som pripravila a upiekla i ten druhý.

  2. 2

    Pripravila som cesto na kakaový korpus. Vymiešala som vajcia s cukrom do peny. Zmiešala som múku, prášok do pečiva, sódu a kakao a v malých dávkach som preosiala do cesta a opatrne vmiešala. Tak isto ako prvý som vyliala na plech a piekol sa tiež 10 min.

  3. 3

    Parížske čokolády som si pripravila o deň skôr. Do šľahačky som polámala čokoládu, dala na sporák a miešala, kým sa čokolády neroztopili a celá masa začala bublať. Vtedy som sporák vypla a čokoládovú hmotu som nechala vychladiť. Potom som ju uložila do chladničky. Druhý deň som hmotu vyšľahala mixérom do úplneho zhustnutia. K bielej čokoládovej hmote som pridala 1 Smetafix, aby čokoláda držala svoj tvar pri tomto teple.

  4. 4

    Na podnose som zostavila koláč. Na spodok som uložila biely korpus, natrela som ho horúcim džemom a potrela tretinou parížskej čokolády tmavej. Položila som kakaový korpus a natrela som ho horúcim džemom. Na džem som natrela ďalšiu tretinu tmavého parížskeho krému a položila som na to biely korpus. Biely korpus dom natrela polovicou bielej parížskej čokolády a uložila som koláč do chladničky stuhnúť.

    Rezy s parížskou čokoládou  - obrázok 4
  5. 5

    Keď bol dostatočne vychladený, nakrájala som ho na rezy. Zvyšnú parížsku čokoládu tmavú aj bielu som pomiešala, naplnila do cukrárskeho vrecka a ozdobila som vrch nakrájaných zákuskov. Prajem vám dobrú chuť.

    Rezy s parížskou čokoládou  - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist