Rezy s čokoládovou plnkou a grilažou

Autor receptu: honestka

Recept je pomerne jednoduchy a neodlisuje sa velmi od inych dobrych piskotovych receptov a preto aj postup napisem velmi zjednodusene, Rozdiel je iba v tom, ze tu pouzivam iba HLADKU muku na vsetko.

15 minút
príprava
20 minút
na 200  °C

Suroviny

Postup

  1. Upecieme piskotove cesto 2 platy na cely plech tak, ze vajcia rozdelime na zltky a pripravime si sneh, inak postup je rovnaky ako na ine piskotove cesta. Pripravime si pralinkovu grilaz tak, ze upalime cukor, ked je karamel bledy nasypeme don sekane lieskove orechy. Toto nechame vychladnut, nalameme na kusky a rozbijeme na male ciastky v maziari, alebo pomeleme v elektrickom mlynceku. Grilaz sa da velmi dobre rozbit aj tak,a ze ju dame do plastikoveho sacka, tento polozime medzi poskladanu utierku a rozbijeme klepacom na maso. Vsetko to zalezi od vas, aku hrubku grilaze mate radi.
  2. Plnku si pripravime sposobom na parizsky krem tak, ze slahacku nechame takmer zovriet (mesmie vriet!) a do nej nalameme dobru horku cokoladu, primiesame maslo, pridame kakao, dobre vymiesame na hladku hmotu. Odlozime do druheho dna do chladnicky a potom vyslahame na leskly krem. Do hotoveho pridam pravu tekutu vanilku Cesto naplnime a nechame si na potretie aj na vrch a kraje a pripadne prizdobime.
  3. Orchidea je ziva z vlastnej domacej urody.