Rezne strúhankové v kečupovo-horčicovej omáčke

letisia - fotkaletisia, 3. júla 2011
Rezne strúhankové v kečupovo-horčicovej omáčke
Foto: letisia

Tento recept sa robí v našej rodine niekoľko desaťročí. Rezne sú veľmi mäkké a šťavnaté. Fotka sa mi nepodarila, lebo sú na nej veľmi bledé. V skutočnosti sú viac opečené a šťava do červená.

Suroviny

 (karé, stehno, pliecko)
  (tymián, bazalka, oregano)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso si pokrájame na rezne, nasolíme a vyklepeme z oboch strán v strúhanke.

    Rezne strúhankové v kečupovo-horčicovej omáčke - obrázok 1
  2. 2

    Potom ich namáčame do rozšľahaných vajec.

    Rezne strúhankové v kečupovo-horčicovej omáčke - obrázok 2
  3. 3

    Opečieme na oleji z oboch strán.

    Rezne strúhankové v kečupovo-horčicovej omáčke - obrázok 3
  4. 4

    Do väčšieho hrnca si dáme na olej na drobno pokrájanú cibuľu.

    Rezne strúhankové v kečupovo-horčicovej omáčke - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme horčicu (na veľký hrniec, pri príprave asi 16 rezňov, 3 PL), kečup (10-15 Pl, podľa toho ako je sladký, ak nie veľmi, pridáme aj trošku cukru), bylinky (sušené), chvíľu podusíme. Ak kečup málo farbí, pridáme trochu červenej papriky.

    Rezne strúhankové v kečupovo-horčicovej omáčke - obrázok 5
  6. 6

    Zalejeme takým množstvom vody, aby potom uložené rezne boli do 2-3 ponorené. Necháme zovrieť.

    Rezne strúhankové v kečupovo-horčicovej omáčke - obrázok 6
  7. 7

    a potom vkladáme rezne vejárovite dokola, aby časť rezňa bola ponorená a časť vyčnievala nad tekutinu.

    Rezne strúhankové v kečupovo-horčicovej omáčke - obrázok 7
  8. 8

    Dusíme celkove asi 1,5-2 hodiny, podľa toho aké mäso použijeme a aby sme dosiahli zredukovanie tekutiny do hustejšej konzistencie. Nezahusťuje sa múkou. Priebežne skúšame mäkkosť vidličkou. Počas dusenia mäso prevrátime tak, že ponoríme tú časť rezňov, ktorá ponorená nebola, ale zachováme vejárovité ukladanie. Podávame s ryžou, alebo zemiakovým pyré.

Diskusia k receptu

20 komentárov k receptu
Robievam takéto obrátené rezne z kuraciny (viď Horčičáky) a toto tiež vyzerá super, len ja skúsim namiesto kečupu dať pretlak. Už sa teším. :-)
Kedy sa v spisovnej slovenčine zmenil slovosled tak, že podstatné meno je pred prídavným?
Nemá byť správne názov "Strúhankové rezne..." a nie "Rezne strúhankové..."?
Pripomína mi to maďarské mená napr.: Bartók Béla alebo Kádár János...
@olet vidím, že si tu nová či nový, neviem, keďže v profile nemáš pohlavie. Tu na vareche sa v prvom rade riešia recepty a nie slovenčina. V mnohých kuchárskych knihách sú názvy receptov podobne uvedené ako som uviedla ja. A podstatné meno som napísala pred prídavným preto, aby v prvom rade z názvu vyznievalo, že ide o rezne.
Spisovná slovenčina pozná kadečo, napríklad aj Petra Veľkého. :-))) Presunutím prídavného mena za podstatné sa niekedy prezentuje dôraz na spojenie nadrámec bežného. A prečo by sa to nemohlo použiť v tomto prípade? :-))) Koniec okienka slovenčiny.
no výborné, teraz som dovarila mnam,masko mäkucke, fantasticka chut omacky....ale ja som podliala troskou ruzoveho sektu a pridala chilli... mnam....ďakujem za inspiraciu, ukladam
Robievam tieto rezne ,ale z hovädzieho mäsa a dávam ich na pekáč ,druhým prikryjem a pečiem v rúre.Nerobím omáčku ale len uvareným bujonom zalejem,pečiem asi 1hod potom odokryjem a dopekám do rúžova Ale najbližšie určite skúsim Tvoj recept
dnes som robila tento tvoj super receptik a velmi nam chutilo :) moj syn ho nazval adamkino rezne podla neho lebo sa vola Adam :)) letisia dakujem za super obedik
robím tiež len ich tak perfektne neukladám, kladiem do širšej rajnice a keď ich mám viacej aj jeden na druhý a voláme ich peštianske rezne, výborné sú aj z hovädzieho mäsa
Robim ich presne podla tohoto receptu,len ich robim v tlakovom hrnci masko je makucke a jemnucke a za cca 30 minut a je hotovo..a k nim tarhonu :-) prave sa robia a o 15 minut mozeme jest :-) odporucam

Pridaj komentár k receptu: