Restované husacie srdcia

Restované husacie či kačacie srdcia s tekvicou

Autor receptu: jaroslavzidek

Takto orestované srdiečka môžem úplne bez výčitiek chuťovo prirovnať k chuti veľmi drahých holubích pŕs. Čo sa mňa týka, jednoducho lahôdka.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Srdiečka očistite od žíl, jednoducho ich odkrojte (tuk na srdiečku nechajte!). Rozkrojte ich na polovicu. Očistenú cibuľu nakrájajte na pásiky a cuketu (alebo inú mäkkú zeleninu napr. hrášok, fazuľku atď.) nakrájajte na malé kocky.
  2. Na nepriľnavú panvicu dajte trochu tuku a vložte zeleninu. Krátko orestujte a pridajte srdiečka. Opäť prudko krátko orestujte (asi 2 minúty). Základ je, aby zostali srdiečka vnútri ružové, inak môžu zostať tuhé. Panvicu stiahnite z ohňa, pokvapkajte worcesterskou omáčkou, dochuťte soľou a korením.
  3. Ako prílohu môžete na jeseň použiť hokkaido tekvicu. Tekvicu nakrájajte na mesiačiky a na panvici opekajte domäkka asi 4–5 minút.