Restované husacie srdcia
Restované husacie či kačacie srdcia s tekvicou
Autor receptu: jaroslavzidek
Takto orestované srdiečka môžem
úplne bez výčitiek chuťovo prirovnať
k chuti veľmi drahých holubích pŕs.
Čo sa mňa týka, jednoducho lahôdka.
Postup
- Srdiečka očistite od žíl, jednoducho ich
odkrojte (tuk na srdiečku nechajte!). Rozkrojte
ich na polovicu. Očistenú cibuľu nakrájajte na pásiky
a cuketu (alebo inú mäkkú zeleninu napr. hrášok, fazuľku atď.) nakrájajte na malé kocky.
- Na nepriľnavú panvicu dajte trochu tuku
a vložte zeleninu. Krátko orestujte a pridajte
srdiečka. Opäť prudko krátko orestujte (asi
2 minúty). Základ je, aby zostali srdiečka vnútri
ružové, inak môžu zostať tuhé. Panvicu stiahnite z ohňa, pokvapkajte worcesterskou omáčkou, dochuťte soľou a korením.
- Ako prílohu môžete na jeseň použiť hokkaido tekvicu. Tekvicu nakrájajte na mesiačiky a na panvici opekajte domäkka asi
4–5 minút.