Restovaná morčacia pečeň

thedrunkchef - fotkathedrunkchef, 13. apríla 2012
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Na malom množstve oleja orestujeme nakrájanú slaninu do chrumkava a potom prihodíme na plátky nakrájaný strúčik cesnaku a krátko spolu porestujeme.

    Restovaná morčacia pečeň - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme na pásiky nakrájanú cibuľu a znova restujeme podľa chuti (ja mám radšej cibuľu pekne chrumkavú).

    Restovaná morčacia pečeň - obrázok 2
  3. 3

    Pečienky nakrájame na väčšie kúsky, pridáme k základu a okoreníme.

    Restovaná morčacia pečeň - obrázok 3
  4. 4

    Premiešame a restujeme až kým sa nám pečeň nezatiahne. Potom pridáme horčicu a nasekanú chilli papričku, znova premiešame a chvíľu restujeme.

    Restovaná morčacia pečeň - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec podlejeme trochou vody a keď sa vyredukuje, tak šťavu zjemníme trochou masla. Podávame ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

alexdidi
To je pochúťka.Ak máš rád chrumkavú cibuľu v pečienke,možno skúsiš aj takto:najprv na tuku(slaninke) na rýchlo opečiem pečienky do chrumkava,pridáme pochutiny a na kolieska(polkolieska)nakrájanú cibuľu.Ja mám rada veľa cibule.Len zľahka premiešame,oheň stíšime,prikryjeme pokrievkou a bez podlievania dusíme asi 10minút.To pečeni i cibuli úplne stačí.Opäť premiešať,dochutiť a môžeme podávať.Takúto prípravu pečienky mám najradšej,skús aj takto,možno ti tiež zachutí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia