Rebrove čerto (fotorecept)
Autor receptu: alexola
názov je len skomolenina "čertovho rebra", ktorá sa u nás v rodine s obľubou používa :) výsledný produkt tohto receptu tak trochu svojou rebrovitosťou pripomínal radiátor, preto som sa rozhodla použiť takýto názov. Možno vás zaujme viac, ako Prekladaná kukuričná kaša s cuketou ;) (alebo nie?)
4 porcie |
30 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Mlieko a vodu (po 400ml) zohrejeme v hrnci, osolíme podľa chuti a pridáme časť obľúbených korenín.
- Postupne prisypávame kukuričnú krupicu až vznikne hustá kaša.
- Kašu rozotrieme na dosku obalenú potravinovou fóliou a vysypanú druhou časťou obľúbených korenín (v mojom prípade sušená petržlenová vňať, domáca červená paprika a trochu múky, pre prípad, že by sa kaša lepila-nelepila sa, preto neuvádzam múku v zozname surovín, ale použiť samozrejme môžte). Necháme vychladnúť.
- Nakrájame cuketu na plátky, mierne ju posolíme.
- Podľa veľkosti cuketových plátkov narežeme vychladnutú kašu z kukuričnej krupice na štvorčeky.
- Striedavo ukladáme plátky kaše a cukety do vymastenej nádoby vhodnej na zapekanie.
- Do vzniknutých medzier vložíme kúsky rajčín.
- Mlieko, kyslú smotanu a vajcia zmiešame a zalejeme nimi naukladané plátky kaše, cukety a rajčiny. Posypeme strúhaným tvrdým syrom a dáme zapiecť do rúry (180°C, 45 minút)
- Po upečení vyzerá Rebrove čerto asi takto:
- Konzumujeme pokvapkané tekvicovým olejom.
- Tip na servírovanie: pre mäsotariánov aj s opraženou slaninkou a cibuľkou.