Foto: elisticka
Rebarborový koláčik od @tatranky sa mi veľmi páčil ale nejak som nevidela v obchode rebarboru no dnes som mala šťastie a tak som receptík Zobraziť celý popisRebarborový koláčik od @tatranky sa mi veľmi páčil ale nejak som nevidela v obchode rebarboru no dnes som mala šťastie a tak som receptík urobila v bezlepkovej verzii...aby si pochutila aj dcéra no veľká škoda že nastávajúca mamička moja nevesta nemôže kolačik ani ochutnať že vraj to v tehotenstve nie je vhodné....
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
200 g |
|
100 g |
|
150 ml |
|
100 ml |
|
1/2 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
plnka: | |
230 g |
|
400 ml |
|
1 ks |
|
5 PL |
|
50 g |
|
1 ks |
|
350 g olúpaná |
|
1 ks |
|
2 KL |
|
4 PL |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
pripravíme si všetky potrebné suroviny na pečenie
-
2
do misky vylejem mlieko a pridáme vajcia ,cukor,vanilkový cukor a olej a dobre vymiešame
-
3
múku,kakao,kypriaci prášok a vanilkový cukor zmiešame a spojíme s tekutou masou a vylejeme na vymastenú a vysypanú tortovú formu (ja som ešte dno vystlala papierom na pečenie)
-
4
rebarboru ošúpeme a nakrájame na kúsky ,pridáme vanilkový cukor a škoricu a zmiešame
-
5
zmes rebarbory poukladáme na vrch cesta a dáme do vyhriatej rúry piecť na 60 minút pri 180 st teplote.
-
6
pokiaľ sa pečie cesto pripravíme si plnku: uvaríme hustejší puding z mlieka ,zlatého klasu a cukru a do horúceho vmiešame tvaroh a maslo.želatínu napučíme vo vode a nahrejeme a vylejeme do plnky a vymiešame
-
7
vylejeme na upečený koláčik a ozdobíme kakaom a dáme stuhnúť
-
8
stuhnutý koláčik naservírujeme .. dobrú chuť:-)
-
9
kedže som kúpila rebarbory viac tak som ešte upiekla aj kysnutý celiatický koláčik .použila som 100 g Jizerky,1 vajce 20g čerstvých kvasníc 100ml mlieka 40g,práškového cukru a 40 g oleja.soľ:cesto som nechala kysnúť 30 minút a potom som zmiešala rebarboru a tvarohom a vanilkovým cukrom.vykysnuté cesto som rukou rozložila na pomastený plech a posypala rebarborovou zmesou a posypala škoricou a kryštáľovým cukrom.piekla som 30 minút na 180 st .
-
10
a upečený kysnutý koláčik...
A viete že výrobky pre celiatkov sú zdravšie?
Zistila som to pri kúpe párok. Naše klasické párky sú samá múka, a ked si kúpite párky pre celiatikov tak sú čisté mäso.
a mami chválim krásnu výzdobu :))), si výmyselníčka hihihi