Rebarborový koláčik- celiatický (fotorecept)

Autor receptu: elisticka

Rebarborový koláčik od @tatranky sa mi veľmi páčil ale nejak som nevidela v obchode rebarboru no dnes som mala šťastie a tak som receptík urobila v bezlepkovej verzii...aby si pochutila aj dcéra no veľká škoda že nastávajúca mamička moja nevesta nemôže kolačik ani ochutnať že vraj to v tehotenstve nie je vhodné....

12
porcií
60 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. pripravíme si všetky potrebné suroviny na pečenie
  2. do misky vylejem mlieko a pridáme vajcia ,cukor,vanilkový cukor a olej a dobre vymiešame
  3. múku,kakao,kypriaci prášok a vanilkový cukor zmiešame a spojíme s tekutou masou a vylejeme na vymastenú a vysypanú tortovú formu (ja som ešte dno vystlala papierom na pečenie)
  4. rebarboru ošúpeme a nakrájame na kúsky ,pridáme vanilkový cukor a škoricu a zmiešame
  5. zmes rebarbory poukladáme na vrch cesta a dáme do vyhriatej rúry piecť na 60 minút pri 180 st teplote.
  6. pokiaľ sa pečie cesto pripravíme si plnku: uvaríme hustejší puding z mlieka ,zlatého klasu a cukru a do horúceho vmiešame tvaroh a maslo.želatínu napučíme vo vode a nahrejeme a vylejeme do plnky a vymiešame
  7. vylejeme na upečený koláčik a ozdobíme kakaom a dáme stuhnúť
  8. stuhnutý koláčik naservírujeme .. dobrú chuť:-)
  9. kedže som kúpila rebarbory viac tak som ešte upiekla aj kysnutý celiatický koláčik .použila som 100 g Jizerky,1 vajce 20g čerstvých kvasníc 100ml mlieka 40g,práškového cukru a 40 g oleja.soľ:cesto som nechala kysnúť 30 minút a potom som zmiešala rebarboru a tvarohom a vanilkovým cukrom.vykysnuté cesto som rukou rozložila na pomastený plech a posypala rebarborovou zmesou a posypala škoricou a kryštáľovým cukrom.piekla som 30 minút na 180 st .
  10. a upečený kysnutý koláčik...