Rebarborový koláčik- celiatický (fotorecept)
Autor receptu: elisticka
Rebarborový koláčik od @tatranky sa mi veľmi páčil ale nejak som nevidela v obchode rebarboru no dnes som mala šťastie a tak som receptík urobila v bezlepkovej verzii...aby si pochutila aj dcéra no veľká škoda že nastávajúca mamička moja nevesta nemôže kolačik ani ochutnať že vraj to v tehotenstve nie je vhodné....
12 porcií |
60 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- pripravíme si všetky potrebné suroviny na pečenie
- do misky vylejem mlieko a pridáme vajcia ,cukor,vanilkový cukor a olej a dobre vymiešame
- múku,kakao,kypriaci prášok a vanilkový cukor zmiešame a spojíme s tekutou masou a vylejeme na vymastenú a vysypanú tortovú formu (ja som ešte dno vystlala papierom na pečenie)
- rebarboru ošúpeme a nakrájame na kúsky ,pridáme vanilkový cukor a škoricu a zmiešame
- zmes rebarbory poukladáme na vrch cesta a dáme do vyhriatej rúry piecť na 60 minút pri 180 st teplote.
- pokiaľ sa pečie cesto pripravíme si plnku: uvaríme hustejší puding z mlieka ,zlatého klasu a cukru a do horúceho vmiešame tvaroh a maslo.želatínu napučíme vo vode a nahrejeme a vylejeme do plnky a vymiešame
- vylejeme na upečený koláčik a ozdobíme kakaom a dáme stuhnúť
- stuhnutý koláčik naservírujeme .. dobrú chuť:-)
- kedže som kúpila rebarbory viac tak som ešte upiekla aj kysnutý celiatický koláčik .použila som 100 g Jizerky,1 vajce 20g čerstvých kvasníc 100ml mlieka 40g,práškového cukru a 40 g oleja.soľ:cesto som nechala kysnúť 30 minút a potom som zmiešala rebarboru a tvarohom a vanilkovým cukrom.vykysnuté cesto som rukou rozložila na pomastený plech a posypala rebarborovou zmesou a posypala škoricou a kryštáľovým cukrom.piekla som 30 minút na 180 st .
- a upečený kysnutý koláčik...