Rebarborový koláč fotorecept

lenka1503 - fotkalenka1503, 6. júna 2016
Rebarborový koláč (fotorecept)
Foto: lenka1503

Kedže rebarboru nedostať po celý rok, tak vždy sa na ňu veľmi teším keď ju začnú predávať. Na tomto koláčiku si vždy pochutíme. Tvarohová plnka je sladká a rebarbora tomu dáva kyslasý nádych, čím je tento koláčik dokonalý.

40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
200 g Palmarin
2 ks
1 bal
600 g
8 PL
2 PL
100 ml
Plnka 1:
200 g
1 PL
1 ČL
Plnka 2:
500 g hrudkový
3 PL
1 PL
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si očistíme rebarboru a pokrájame ju na malé kúsky. Dáme ju do misky, posypeme kryštálovým cukrom a mletou škoricou a zamiešame. Necháme takto odstáť kým spravíme cesto a druhú plnku.

    Rebarborový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do veľkej misy preosejeme polovicu múky a pridáme Palmarin. Chviľku ich spolu premiešame, ako keby sme rozdorobili maslo.

    Rebarborový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridáme celé vajíčka, kypriaci prášok, práškový cukor, kakao mlieko a nakoniec aj zvyšok preosiatej múky. Vypracujeme tuhé a nelepivé cesto. Cesto potom rozdelíme na dva bochníky.

    Rebarborový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si aj druhú plnku. V miske zmiešame tvaroh, s oboma cukrami a žĺtkami a nakoniec pridáme aj tuhý sneh z bielkov.

    Rebarborový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Každý bochník cesta zvlášť vyvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť plechu. Na plech si dáme papier na pečenie a preložíme doň vyvaľkaný plát cesta.

    Rebarborový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na cesto na plechu rozotrieme celú tvarohovú plnku a posypeme ju kúskami rebarbory.

    Rebarborový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vrch koláča prikryjeme druhým vyvaľkaným bochníkom cesta. Potriemeho ho vyšlahaným vajíčkom a popicháme ho vidličkou.

    Rebarborový koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Koláč dáme do dopredu vyhriatej rúry. Pečieme pri 180 °C asi 30-35 minút.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Koláče, Zákusky, Sezónne jedlá, Letné, Pečené

Diskusia k receptu

3sandra3
Mňamkový. Dala by som si. Rebarbora dodáva skvelú kyselkavú chuť.
henikaaa
Vyzerá vyborne určite vyskúšam.....
Len sa chcem opýtať aku veľkosť plechu ste pouzila....Ďakujem
samronka
Určite bude chutný, len by ma zaujímalo, či môžem dať špaldovú múku.