Rebarborový koláč fotorecept

lenka1503 - fotkalenka1503, 6. júna 2016
Rebarborový koláč (fotorecept)
Foto: lenka1503

Kedže rebarboru nedostať po celý rok, tak vždy sa na ňu veľmi teším keď ju začnú predávať. Na tomto koláčiku si vždy pochutíme. Tvarohová plnka je sladká a rebarbora tomu dáva kyslasý nádych, čím je tento koláčik dokonalý.

40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
200 g Palmarin
2 ks
1 bal
600 g
8 PL
2 PL
100 ml
Plnka 1:
200 g
1 PL
1 ČL
Plnka 2:
500 g hrudkový
3 PL
1 PL
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si očistíme rebarboru a pokrájame ju na malé kúsky. Dáme ju do misky, posypeme kryštálovým cukrom a mletou škoricou a zamiešame. Necháme takto odstáť kým spravíme cesto a druhú plnku.

    Rebarborový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do veľkej misy preosejeme polovicu múky a pridáme Palmarin. Chviľku ich spolu premiešame, ako keby sme rozdorobili maslo.

    Rebarborový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridáme celé vajíčka, kypriaci prášok, práškový cukor, kakao mlieko a nakoniec aj zvyšok preosiatej múky. Vypracujeme tuhé a nelepivé cesto. Cesto potom rozdelíme na dva bochníky.

    Rebarborový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si aj druhú plnku. V miske zmiešame tvaroh, s oboma cukrami a žĺtkami a nakoniec pridáme aj tuhý sneh z bielkov.

    Rebarborový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Každý bochník cesta zvlášť vyvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť plechu. Na plech si dáme papier na pečenie a preložíme doň vyvaľkaný plát cesta.

    Rebarborový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na cesto na plechu rozotrieme celú tvarohovú plnku a posypeme ju kúskami rebarbory.

    Rebarborový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vrch koláča prikryjeme druhým vyvaľkaným bochníkom cesta. Potriemeho ho vyšlahaným vajíčkom a popicháme ho vidličkou.

    Rebarborový koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Koláč dáme do dopredu vyhriatej rúry. Pečieme pri 180 °C asi 30-35 minút.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: