Foto: lenka1503
Kedže rebarboru nedostať po celý rok, tak vždy sa na ňu veľmi teším keď ju začnú predávať. Na tomto koláčiku si vždy pochutíme. Tvarohová Zobraziť celý popisKedže rebarboru nedostať po celý rok, tak vždy sa na ňu veľmi teším keď ju začnú predávať. Na tomto koláčiku si vždy pochutíme. Tvarohová plnka je sladká a rebarbora tomu dáva kyslasý nádych, čím je tento koláčik dokonalý.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g Palmarin |
|
2 ks |
|
1 bal |
|
600 g |
|
8 PL |
|
2 PL |
|
100 ml |
|
Plnka 1: | |
200 g |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
Plnka 2: | |
500 g hrudkový |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Najprv si očistíme rebarboru a pokrájame ju na malé kúsky. Dáme ju do misky, posypeme kryštálovým cukrom a mletou škoricou a zamiešame. Necháme takto odstáť kým spravíme cesto a druhú plnku.
-
2
Do veľkej misy preosejeme polovicu múky a pridáme Palmarin. Chviľku ich spolu premiešame, ako keby sme rozdorobili maslo.
-
3
Potom pridáme celé vajíčka, kypriaci prášok, práškový cukor, kakao mlieko a nakoniec aj zvyšok preosiatej múky. Vypracujeme tuhé a nelepivé cesto. Cesto potom rozdelíme na dva bochníky.
-
4
Pripravíme si aj druhú plnku. V miske zmiešame tvaroh, s oboma cukrami a žĺtkami a nakoniec pridáme aj tuhý sneh z bielkov.
-
5
Každý bochník cesta zvlášť vyvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť plechu. Na plech si dáme papier na pečenie a preložíme doň vyvaľkaný plát cesta.
-
6
Na cesto na plechu rozotrieme celú tvarohovú plnku a posypeme ju kúskami rebarbory.
-
7
Vrch koláča prikryjeme druhým vyvaľkaným bochníkom cesta. Potriemeho ho vyšlahaným vajíčkom a popicháme ho vidličkou.
-
8
Koláč dáme do dopredu vyhriatej rúry. Pečieme pri 180 °C asi 30-35 minút.
Len sa chcem opýtať aku veľkosť plechu ste pouzila....Ďakujem