Rebarborový koláč (fotorecept)

Autor receptu: lenka1503

Kedže rebarboru nedostať po celý rok, tak vždy sa na ňu veľmi teším keď ju začnú predávať. Na tomto koláčiku si vždy pochutíme. Tvarohová plnka je sladká a rebarbora tomu dáva kyslasý nádych, čím je tento koláčik dokonalý.

40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najprv si očistíme rebarboru a pokrájame ju na malé kúsky. Dáme ju do misky, posypeme kryštálovým cukrom a mletou škoricou a zamiešame. Necháme takto odstáť kým spravíme cesto a druhú plnku.
  2. Do veľkej misy preosejeme polovicu múky a pridáme Palmarin. Chviľku ich spolu premiešame, ako keby sme rozdorobili maslo.
  3. Potom pridáme celé vajíčka, kypriaci prášok, práškový cukor, kakao mlieko a nakoniec aj zvyšok preosiatej múky. Vypracujeme tuhé a nelepivé cesto. Cesto potom rozdelíme na dva bochníky.
  4. Pripravíme si aj druhú plnku. V miske zmiešame tvaroh, s oboma cukrami a žĺtkami a nakoniec pridáme aj tuhý sneh z bielkov.
  5. Každý bochník cesta zvlášť vyvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť plechu. Na plech si dáme papier na pečenie a preložíme doň vyvaľkaný plát cesta.
  6. Na cesto na plechu rozotrieme celú tvarohovú plnku a posypeme ju kúskami rebarbory.
  7. Vrch koláča prikryjeme druhým vyvaľkaným bochníkom cesta. Potriemeho ho vyšlahaným vajíčkom a popicháme ho vidličkou.
  8. Koláč dáme do dopredu vyhriatej rúry. Pečieme pri 180 °C asi 30-35 minút.