Foto: nika92
Vždy sa tešíme na zahájenie sezóny, kedy môžeme upiecť prvý koláčik z rebarbory. Inak tomu nebolo ani práve dnes :) Odporúčam tento šťavnatý, mäkkučký Zobraziť celý popisVždy sa tešíme na zahájenie sezóny, kedy môžeme upiecť prvý koláčik z rebarbory. Inak tomu nebolo ani práve dnes :) Odporúčam tento šťavnatý, mäkkučký koláčik na každú príležitosť.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
600 g |
|
250 g |
|
200 g |
|
2 ks |
|
1/2 balenia |
|
250 ml |
|
1 PL |
|
Plnka: | |
500 g |
|
2 ks |
|
1 balenie |
|
|
|
podľa chuti |
|
500 g |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Na doske si vypracujeme cesto, rozdelíme ho na polovice a každú z nich vyvaľkáme na veľkosť plechu (klasického). Jeden plát cesta uložíme na pomastený plech a rozotrieme naň plnku, ktorú sme vymiešali z tvarohu, vanilínového a práškového cukru, 2 žĺtkov a zo snehu z 2 bielkov.
- 2
Ošúpanú rebarboru pokrájame na kúsky, posypeme cukrom a škoricou. Rozložíme ju na tvarohovú plnku, prikryjeme druhým plátom cesta a dľaňou pritlačíme. Povrch koláča potrieme žĺtkom. Dáme piecť do predhriatej rúry.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
dakujem :)
keby sa to nejako dala, ja by som Vám hned poslala :) a to myslím vážne :)
Ty si zlatá!:-) len ďaleko:-(
wau, perfektne sa vám podaril, že je chutný?
To veru je! ;-)
wau, perfektne sa vám podaril. My ho tiež zbožňujeme :) a farbou ho mávame často uplne rovnaký.
wau, vy ho máte ako z katalogu. Ale tak vy ste šikovnica riadna. :) som rada, že chutil. Potešili ste ma.
:-)), ďakujem. Aj teraz mám naňho chuť!!!