Rebarborový koláč (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Koláčik je vynikajúci.
20 porcií |
40 minút príprava |
30-40 minút na 170-180 °C |
Postup- Z múky, tuku na pečenie, vajec , cukru a prášku do pečiva...
- ...vypracujeme cesto. Toto necháme zabalené vo fólii chladiť cca30 minút.
- Kým je cesto v chladničke, pripravíme si rebarborovú plnku. Rebarboru ošúpeme a nakrájame na cca 1cm kúsky, zasypeme 50 g cukru a jednou PL múky. Premiešame.
- Pripravíme si aj krém: do misky vylejeme šľahačkové smotany, pridáme 100g cukru, vanilkový pudingový prášok, vanilkový cukor a vajce. Všetko dokonale premiešame.
- Cesto vyberieme z chladničky, a natlačíme ho na plech (rozm. 25x35 cm), treba zdvihnúť aj po okrajoch.
- Na cesto navrstvíme rebarboru.
- Zalejeme zmesou na vanilkový krém a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170-189 stupňov a pečieme cca 30 minút.
- Koláčik po upečení necháme vychladnúť. Potom sa dobre krája, pudingová zmes ztuhne.
- Dobrú chuť k osviežujúcemu koláčiku netradičnej chuti.
|