Rebarborový koláč (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Koláčik je vynikajúci.

20
porcií
40 minút
príprava
30-40 minút
na 170-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z múky, tuku na pečenie, vajec , cukru a prášku do pečiva...
  2. ...vypracujeme cesto. Toto necháme zabalené vo fólii chladiť cca30 minút.
  3. Kým je cesto v chladničke, pripravíme si rebarborovú plnku. Rebarboru ošúpeme a nakrájame na cca 1cm kúsky, zasypeme 50 g cukru a jednou PL múky. Premiešame.
  4. Pripravíme si aj krém: do misky vylejeme šľahačkové smotany, pridáme 100g cukru, vanilkový pudingový prášok, vanilkový cukor a vajce. Všetko dokonale premiešame.
  5. Cesto vyberieme z chladničky, a natlačíme ho na plech (rozm. 25x35 cm), treba zdvihnúť aj po okrajoch.
  6. Na cesto navrstvíme rebarboru.
  7. Zalejeme zmesou na vanilkový krém a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170-189 stupňov a pečieme cca 30 minút.
  8. Koláčik po upečení necháme vychladnúť. Potom sa dobre krája, pudingová zmes ztuhne.
  9. Dobrú chuť k osviežujúcemu koláčiku netradičnej chuti.