« Naspäť na tento recept

Rebarborová galetka (fotorecept) verzia na vytlačenie

Manžel mi doniesol rebarboru a že si prosí koláč :)

Autor receptu: imaginarium

Postup receptu

Z uvedených surovín vypracujeme cesto a zabalené ho dáme na hodinu do chladničky.
Rebarborová galetka (fotorecept) - obrázok 1

Rebarboru si očistíme, odstránime listy a nakrájame na hranolčeky. Dáme ju do misy a zmiešame s citrónovou šťavou, kôrou, cukrom a škrobom.
Rebarborová galetka (fotorecept) - obrázok 2

Cesto rozvaľkáme na pekný kruh hrubý asi 3 mm a pomocou valčeka prenesieme na plech.
Rebarborová galetka (fotorecept) - obrázok 3

Na kruhu si naznačíme štvrtiny a poukladáme rebarboru do vzoru. Okraje necháme voľné.
Rebarborová galetka (fotorecept) - obrázok 4

Okraje zahneme a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Môžeme posypať cukrom alebo mandľami. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov asi 35 minút dozlata.
Rebarborová galetka (fotorecept) - obrázok 5

Tip: Keďže ide o dosť kyslý koláč, môžete ho podávať s kopčekom sladkej zmrzliny.

Suroviny




8
porcií
35
minút
na 200 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist