Rebarborová bublanina

Rebarborová bublanina (fotorecept)

Autor receptu: rimm

Všade čítam „jednoduchá bublanina“ alebo „bublanina z 1 vajca“ či rýchla, lacná... Moja je asi drahá, komplikovaná a neviem čo ešte, ale chutná.* Čo nevravím že tie iné nie sú, ale...

15 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do peny.
  2. Pridáme olej, mlieko, múku (ideálne preosiatu), kypriaci prášok a sódu bikarbónu. Dôkladne premiešame, ak sa vám zdá cesto husté prilejte mlieko, ale po troškách, aby nebolo moc riedke.
  3. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
  4. Sneh primiešame zľahka do cesta.
  5. Vylejeme cesto na vymastený plech, alebo vystlaný papierom na pečenie.
  6. Na vrch nasypeme, naukladáme ovocie podľa chuti. Ja som dal rebarboru. Posypeme vanilkovým cukrom - ak máte kyslé ovocie treba viac, ak sladké, tak menej. My sme rebarboru posypali asi 2 balíčkami a ešte hnedým cukrom.
  7. Vložíme do predhriatej rúry cca 170-180 °C. Pečieme zhruba 20-30 minút, podľa toho aké šťavnaté máme ovocie.
  8. Bublaninu posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.