Rebarborová bublanina
Rebarborová bublanina (fotorecept)
Autor receptu: rimm
Všade čítam „jednoduchá bublanina“ alebo „bublanina z 1 vajca“ či rýchla, lacná... Moja je asi drahá, komplikovaná a neviem čo
ešte, ale chutná.* Čo nevravím že tie iné nie sú, ale...
15 minút príprava |
30 minút na 170 °C |
Postup
- Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do peny.
- Pridáme olej, mlieko, múku (ideálne preosiatu), kypriaci prášok a sódu bikarbónu.
Dôkladne premiešame, ak sa vám zdá cesto husté prilejte mlieko, ale po troškách, aby nebolo moc riedke.
- Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
- Sneh primiešame zľahka do cesta.
- Vylejeme cesto na vymastený plech, alebo vystlaný papierom na pečenie.
- Na vrch nasypeme, naukladáme ovocie podľa chuti. Ja som dal rebarboru.
Posypeme vanilkovým cukrom - ak máte kyslé ovocie treba viac, ak sladké, tak menej.
My sme rebarboru posypali asi 2 balíčkami a ešte hnedým cukrom.
- Vložíme do predhriatej rúry cca 170-180 °C.
Pečieme zhruba 20-30 minút, podľa toho aké šťavnaté máme ovocie.
- Bublaninu posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.