Ražniči - tak ako chutí u nás (fotorecept)
Autor receptu: elysa
U nás doma,keď sa povie ražniči,tak to znamená- bravčové mäsko,klobáska, slanina a
cibuľa. Ale ja si mäso dávam večer pred pečením do marinády.
6 porcií |
45 minút príprava |
90 minút na 200 °C |
Postup
- Všetky pochutiny na marinádu dáme do hrnca,alebo misy-v tej ho budeme marinovať.Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.
- Mäso nakrájame na kocky.Nie moc malé,také asi 3,5x3,5 cm.
- Marinádu dobre premiešame,vložíme mäso,zase dobre premiešame.Odložíme do chladničky do druhého dňa.
- Ja som si kocky mäsa orátala,mala som 44 ks. Nakrájala som toľko isto koliesok klobásky,kúskov slaninky a koliesok cibuľe-tej bolo viac,manžela to asi bavilo,musím ho častejšie pustiť do kuchyne:). Cibuľu vyberajte mänšiu,keď nakrájate kolieska,tak aby mali podobný priemer ako všetko čo je pripravené. Všetko má hrúbku asi 5-6 mm.
- Všetko striedavo napichujeme na ihly na ražniči.Mne vyšlo 7 ihiel. Ražníky uložíme na plech na pečenie, marinádu čo zostala v hrnci dáme medzi ražniči, aj kolieska cibuľe,ktoré zostali, podlejeme vodou,prikryjeme druhým plechom,alebo alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry.
- Po pol hodine mäso vyberieme,ražniči popretáčame,popodlievame výpekom,nadýchame sa skvelej vône slovenskej kuchyne. Zase prikryjeme a dáme piecť.
- Po ďaľšej polhodine mäso vyberieme z rúry,popretáčame,ak treba podlejeme vodou, vidličkou pichneme do kocky mäsa,ak je mäkké,tak už necháme odokryté dopiecť.
- Podávame s dusenou ryžou na cibuľke a zeleninovým šalátom,čalamádou a podobne.