Ražniči - tak ako chutí u nás (fotorecept)

Autor receptu: elysa

U nás doma,keď sa povie ražniči,tak to znamená- bravčové mäsko,klobáska, slanina a cibuľa. Ale ja si mäso dávam večer pred pečením do marinády.

6
porcií
45 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Postup

  1. Všetky pochutiny na marinádu dáme do hrnca,alebo misy-v tej ho budeme marinovať.Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.
  2. Mäso nakrájame na kocky.Nie moc malé,také asi 3,5x3,5 cm.
  3. Marinádu dobre premiešame,vložíme mäso,zase dobre premiešame.Odložíme do chladničky do druhého dňa.
  4. Ja som si kocky mäsa orátala,mala som 44 ks. Nakrájala som toľko isto koliesok klobásky,kúskov slaninky a koliesok cibuľe-tej bolo viac,manžela to asi bavilo,musím ho častejšie pustiť do kuchyne:). Cibuľu vyberajte mänšiu,keď nakrájate kolieska,tak aby mali podobný priemer ako všetko čo je pripravené. Všetko má hrúbku asi 5-6 mm.
  5. Všetko striedavo napichujeme na ihly na ražniči.Mne vyšlo 7 ihiel. Ražníky uložíme na plech na pečenie, marinádu čo zostala v hrnci dáme medzi ražniči, aj kolieska cibuľe,ktoré zostali, podlejeme vodou,prikryjeme druhým plechom,alebo alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry.
  6. Po pol hodine mäso vyberieme,ražniči popretáčame,popodlievame výpekom,nadýchame sa skvelej vône slovenskej kuchyne. Zase prikryjeme a dáme piecť.
  7. Po ďaľšej polhodine mäso vyberieme z rúry,popretáčame,ak treba podlejeme vodou, vidličkou pichneme do kocky mäsa,ak je mäkké,tak už necháme odokryté dopiecť.
  8. Podávame s dusenou ryžou na cibuľke a zeleninovým šalátom,čalamádou a podobne.